Merkelová bude opäť kandidovať: Bude to už štvrté volebné obdobie

NETKY.SK • 16 November 2016, 08:13 • 2 min
Merkelová bude opäť kandidovať: Bude to už štvrté volebné obdobie

WASHINGTON/BERLÍN - Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová sa podľa slov predsedu zahraničného výboru Spolkového snemu Norberta Röttgena pre spravodajskú televíziu CNN bude opätovne uchádzať o dôveru voličov.

slovakia

left justify in out

Merkelovej stranícky kolega z Kresťanskodemokratickej únie (CDU) označil kancelárku, ktorá by sa tak uchádzala o potvrdenie vo funkcii na už štvrté volebné obdobie, za "pilier politickej koncepcie Západu", ktorý pôsobí ako globálny hráč. "Preto teda bude kandidovať a konať ako zodpovedný líder," zdôraznil v reakcii na slová moderátora o tom, že je zatiaľ nejasné, či Merkelová bude znova kandidovať.

 

Aj keď Angela Merkelová, ktorá je pri moci 11 rokov, doteraz svoj zámer kandidovať oficiálne neoznámila, podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA mnohé naznačuje tomu, že Röttgen má pravdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies