Merkelová bránila Spolkovú spravodajskú službu

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 15:54 • 2 min
Merkelová bránila Spolkovú spravodajskú službu

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová bránila dnes Spolkovú spravodajskú službu (BND) pred obvineniami z porušovania zákona. Toho sa mala dopustiť pomáhaním americkej Národnej bezpečnostnej agentúre (NSA) pri sledovaní predstaviteľov a spoločností v Európe.

slovakia

left justify in out

Merkelová zdôraznila, že jej kancelária bude spolupracovať s parlamentným vyšetrovaním. Podľa vlastných slov stále verila, že pri spriatelených národoch nie je prijateľné sa vzájomne špehovať - je to narážka na rok 2013, keď sa na verejnosť dostali správy o sledovaní jej mobilného telefónu americkou NSA.
   

"Na druhej strane, tajné služby pracujú na zabezpečení verejnej bezpečnosti a nemecká vláda urobí všetko, čo môže, aby zaistila, že si túto prácu môžu vykonávať," povedala nemecká kancelárka.
     

Tajná služba si podľa Merkelovej plní svoje povinnosti v spolupráci s inými podobnými agentúrami, predovšetkým s NSA, doplnila agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies