Merkelová: Ak bude Grécko plniť nový program, môže sa diskutovať o znížení dlhu

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 08:48 • 2 min
Merkelová: Ak bude Grécko plniť nový program, môže sa diskutovať o znížení dlhu

BERLÍN - Diskusie o predĺžení splatnosti gréckeho dlhu alebo znížení jeho úročenia budú možné až po prvom úspešnom hodnotení nového záchranného programu, vyhlásila nemecká kancelárka Angela Merkelová. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

"Grécku už bola znížená dlhová záťaž. Už sme mali dobrovoľný odpis medzi súkromnými investormi a potom sme už raz predĺžili splatnosť a znížili úrokové sadzby," povedala Merkelová v rozhovore pre nemeckú televíziu ARD. "A teraz môžeme opäť diskutovať o takýchto možnostiach. Po dokončení prvého úspešného hodnotenia programu, na ktorom sa ešte musíme dohodnúť, budeme diskutovať presne o tejto otázke, nie teraz, ale potom."

 

Merkelová tiež vyhlásila, že by sa malo prestať diskutovať o vystúpení Grécka z eurozóny. Možnosť Grexitu síce bola na stole, "ale rozhodli sme sa pre inú". Partneri z Európskej únie sa podľa nemeckej kancelárky dohodli na rokovaniach o novom balíku pomoci, a to je teraz potrebné presadiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies