Merkelová a Macron sa dohodli na spoločných návrhoch rozsiahlej reformy EÚ

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 18:35 • 2 min
Merkelová a Macron sa dohodli na spoločných návrhoch rozsiahlej reformy EÚ

MESEBERG - Nemecko a Francúzsko sa dohodli na spoločných návrhoch rozsiahlej reformy Európskej únie. K dohode dospeli na utorkovej schôdzke kancelárky Angely Merkelovej a prezidenta Emmanuela Macrona, ktorá sa konala na zámku Meseberg v nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko neďaleko Berlína.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom šéfka nemeckej spolkovej vlády, ktorú citovala agentúra DPA.Podľa jej slov - po stretnutí s najvyšším francúzskym   - sa otvára nová široká kapitola iniciatív pre Úniu, ale aj pre nemecko-francúzsku spoluprácu.

 

"Potrebujeme európske odpovede. A to nás vedie aj k tomu, že Európa musí nájsť svoje miesto v multilaterálnom svete," vyhlásila Merkelová. Európa by podľa nej mala zohrávať významnú úlohu pokiaľ ide o obranu hodnôt, názorov a blahobytu, a tiež pri ochrane životného prostredia a mieru vo svete.

 

Nemecká kancelárka zdôraznila význam spoločného európskeho riešenia azylovej a migračnej politiky. "Naším cieľom zostáva európska odpoveď na túto výzvu," podčiarkla. Zároveň pripustila, že spoločná európska azylová politika sa formuje len ťažko.

 

Francúzsko prisľúbilo Nemecku spoluprácu, uviedla Merkelová a poukázala i na jej pondelkové stretnutie s novým talianskym premiérom Giuseppem Contem. Cieľom je zlepšiť ochranu vonkajších hraníc Únie a posilniť Frontex, vyplynulo z jej slov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona