Merkelová a Hollande spoločne vystúpia pred poslancami EP na tému migrácie

NETKY.SK • 21 September 2015, 17:03 • 2 min
Merkelová a Hollande spoločne vystúpia pred poslancami EP na tému migrácie

BRUSEL - Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande sa v súvislosti s utečeneckou krízou rozhodli pre spoločnú návštevu Európskeho parlamentu (EP) a prejav pred europoslancami.

slovakia

left justify in out

Informáciu dnes potvrdil aj predseda europarlamentu Martin Schulz, ktorý spresnil, že Merkelová a Hollande vystúpia na pôde EP 7. októbra počas plenárneho zasadnutia zákonodarného zboru EÚ v Štrasburgu. Schulz sa netají, že bol iniciátorom tohto spoločného podujatia.

 

"Bude to historická návšteva v historicky ťažkom období," uviedol Schulz vo vyhlásení pre médiá. Jeho slová sa týkajú hľadania riešení pre súčasnú migračnú krízu, ktorá je v znamení hlbokých rozporov medzi členskými štátmi EÚ.

 

"Historickosť" tejto návštevy je daná tým, že Európa čelí najvážnejšej kríze spojenej s migrantmi a utečencami od roku 1945.

 

"Európska únia čelí významným výzvam a potrebuje pevné záväzky od svojich vodcov. Je to dôležitý signál, že takýto záväzok sa uskutoční pred demokraticky zvolenými zástupcami Európy," konštatoval Schulz.

 

K spoločnému vystúpeniu lídrov Nemecka a Francúzska na pôde Európskeho parlamentu došlo naposledy v historickom roku 1989. Vtedy pred europoslancami vystúpili nemecký kancelár Helmut Kohl a francúzsky prezident Francois Mitterrand.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies