Merkelová a Hollande sľúbili spoluprácu na oživení ekonomického rastu

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 06:54 • 2 min
Merkelová a Hollande sľúbili spoluprácu na oživení ekonomického rastu

Merkelová a Hollande sľúbili spoluprácu na oživení ekonomického rastu - Politika Nový francúzsky prezident Francois Hollande dnes po nástupe do úradu navštívil Berlín, kde sa stretol s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Hlavnou témou rozhovoru bola

slovakia

left justify in out

img

Nový francúzsky prezident Francois Hollande dnes po nástupe do úradu navštívil Berlín, kde sa stretol s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Hlavnou témou rozhovoru bola ekonomická situácia v Európe.
      Nemecko a Francúzsko chápu spoločnú zodpovednosť za Európu a na júnovom summite EÚ musia predložiť spoločné návrhy na oživenie ekonomického rastu, povedala Merkelová po rozhovoroch s Hollandeom.
      "Bude veľmi dôležité, aby Nemecko a Francúzsko na tomto summite predložili svoje idey spoločne a aby úzko spolupracovali na ich príprave," vyhlásila Merkelová na spoločnej tlačovej konferencii len niekoľko hodín po tom, čo Hollande zložil prezidentskú prísahu.
      Merkelová tiež povedala, že spolu s Hollandeom si želajú, aby Grécko zostalo v eurozóne a vyjadrila ochotu pomôcť obnoveniu hospodárskeho rastu krízou postihnutej krajine.
      "Dúfam, že Grékom môžeme povedať, že Európa je pripravená pridať opatrenia, ktoré pomôžu rastu a podporia ekonomickú aktivitu, aby sa v Grécku obnovil rast," povedal Hollande, ktorý chce zmierniť Berlínom presadzovanú politiku úspor prorastovými opatreniami. "Pokiaľ ide o rast, dohodli sme sa na metóde, že na stôl vyložíme všetky nápady a návrhy a uvidíme, aké existujú právne možnosti na ich uskutočnenie," dodal. Na otázku, či stále žiada opätovné otvorenie rokovaní o európskom fiškálnom pakte, Hollande povedal, že odpoveď bude môcť dať až "na konci tejto práce".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona