Merkelová a Hollande sa vyslovili za posilnenie kontroly na hraniciach Schengenu

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 15:31 • 2 min
Merkelová a Hollande sa vyslovili za posilnenie kontroly na hraniciach Schengenu

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa dnes po rokovaniach v Paríži vyslovili za posilnenie ochrany vonkajších hraníc schengenského priestoru.

slovakia

left justify in out

Hollande požiadavku na sprísnenie kontrol zdôvodnil nutnosťou ubezpečiť sa, odkiaľ migranti pochádzajú, čím si prešli a aké sú ich právach, z čoho vyplýva dôležitosť kontroly vonkajších hraníc.

 

Okrem toho Hollande zdôraznil význam prijímacích a registračných centier, tzv. hotspotov, aby prijímali tých, ktorí vyhovujú podmienkam na udelenie azylu a odmietali ostatných.

 

Francúzsky prezident dnes vyhlásil, že Sýrčanov, ktorí utekajú pred vojnou vo svojej vlasti, by mali prijať najbližšie susedné krajiny, teda Turecko, Libanon a Jordánsko.

 

Hollande dodal, že v záujme posilnenia hraničných kontrol dá Francúzsko k dispozícii silám NATO jednu svoju loď, ktorá sa zapojí do hliadkovania v Egejskom mori.

 

S týmto projektom prišlo začiatkom februára Nemecko, ale misia sa zatiaľ nezačala. Merkelová dnes uviedla, že projekt by sa mal spustiť čoskoro. Podľa nemenovaného zdroja však Turecko, ktoré je v centre súčasnej migračnej krízy, otáľa s jeho realizáciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies