Merckx by za technický doping dal doživotie

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:45 • 2 min
Merckx by za technický doping dal doživotie

DAUHA - Nekompromisným spôsobom zareagoval cyklistický kráľ Eddy Merckx na technický doping počas víkendových majstrovstiev sveta v cyklokrose v Heusden-Zolderi. Podľa 70-ročného päťnásobného víťaza Tour de France by mali previnilci dostať doživotný dištanc.

slovakia

left justify in out

Belgickej reprezentantke Femke van der Driesscheovej našli po sobotňajšej súťaži žien do 23 rokov motor v ráme bicykla, tá sa bránila, že bicykel patrí jej priateľovi. Hrozí jej polročný dištanc a pokuta 20-tisíc švajčiarskych frankov.


"Mali by ich suspendovať do konca života. Podľa mňa je toto najhoršia vec. Dodá vám to 50 wattov navyše alebo aj 100, záleží na motore. V tom momente už nejde o cyklistiku, to nech idú jazdiť na motocykloch s Valentinom Rossim v MotoGP. Ja tiež vlastním motorizovaný bicykel, ale už nesúťažím. Mám ho pre moje zdravie. Nikdy by som v pretekoch niečo podobné nepoužil, je to veľmi zlé," vyjadril sa Merckx na tlačovej konferencii pred pretekmi Okolo Kataru. Na otázku, či je víťaz všetkých piatich monumentálnych klasík s motorizovaným bicyklom rýchlejší ako počas aktívnej kariéry, Merckx odpovedal: "Ááá nie. Predtým som bol rýchlejší."
Informoval portál VeloNews.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona