Merck Serono podporuje 4. medzinárodný týždeň štítnej žľazy

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 20:17 • 2 min
Merck Serono podporuje 4. medzinárodný týždeň štítnej žľazy

Merck Serono podporuje 4. medzinárodný týždeň štítnej žľazy

slovakia

left justify in out

img

Merck Serono, divízia spoločnosti Merck, Darmstadt, Nemecko, dnes oznámila svoju podporu kampane na zvýšenie povedomia o poruchách štítnej žľazy a o možných súvisiacich kardiovaskulárnych rizikách. Kampaň je spojená so štvrtým Medzinárodným týždňom štítnej žľazy 2012 (www.thyroidweek.com), ktorý sa koná každý rok. V období 21. – 27. mája Merck Serono a jej pobočky po celom svete organizovali vzdelávacie aktivity a verejné informačné stretnutia. Merck Serono uskutočňuje výskum zahŕňajúci pacientov a lekárov za účelom zvýšenia povedomia o základných dôvodoch nízkej miery liečby tejto choroby. Konečné výsledky budú komunikované v nadchádzajúcich týždňoch.
Medzinárodný týždeň zvyšovania povedomia o štítnej žľaze je podporený spoločnosťou Merck, divíziou Merck Serono v spolupráci s organizáciou Thyroid Federation International, Európskou asociáciou pre štítnu žľazu, Latinsko-americkou spoločnosťou pre štítnu žľazu, Americkou spoločnosťou pre štítnu žľazu, Čínskou spoločnosťou pre Endokrinológiu a Ázijskou a oceánskou asociáciou pre štítnu žľazu. V roku 2011 bola úspešne spustená tretia medzinárodná kampaň na zvýšenie povedomia o štítnej žľaze vo viac než 40-tich krajinách v spolupráci s miestnymi organizáciami pacientov a členmi lekárskej komunity.
Existujú početné choroby a poruchy súvisiace so štítnou žľazou, ktoré sa môžu rozvinúť v ktoromkoľvek veku následkom rôznych príčin, napr. zranenia, choroby alebo nedostatočnej výživy. Vo väčšine týchto prípadov je však možné príčinu choroby vystopovať v abnormálnom raste štítnej žľazy, rakovine štítnej žľazy, alebo príštitných teliesok a uzlín v štítnej žľaze, ktoré môžu viesť k hypotyroidizmu (nedostatočne aktívnej štítnej žľaze / hypertyroidizmu (nadmerne aktívnej štítnej
Aj keď je úloha štítnej žľazy veľmi významná pre všetky metabolické procesy v tele, často ostáva bez povšimnutia, pokiaľ nepredstavuje žiadne problémy. Zo zložiek odvodených z krvi (primárneho jódu) štítna žľaza vytvára dva hormóny, ktoré kontrolujú celkový ľudský metabolizmus. Pohohodlie osoby sa dramaticky zhorší, keď sa citlivý mechanizmus štítnej žľazy vyvedie z rovnováhy. Keďže jedným z cieľov hormónov štítnej žľazy je srdce, akákoľvek dysfunkcia štítnej žľazy by nakoniec mohla mať naň nepriaznivý vplyv. Za prítomnosti hypotyroidizmu sa srdce spomalí, zatiaľ čo v prípade hypertyroidizmu sa zrýchli. Obidva tieto problémy môžu mať vážne dôsledky.
Poruchy štítnej žľazy sú jedny z najčastejšie vyskytujúcich sa chorôb vo svete, pričom je tomuto riziku vystavených asi 1,6 miliardy ľudí po celom svete. Poruchy štítnej žľazy bez liečby zhoršujú jestvujúce srdcové choroby a môžu byť príčinou nových.
Ďalšie informácie o chorobách štítnej žľazy, kardiovaskulárnych rizikách a úlohe jódu pri fungovaní štítnej žľazy si pozrite na: http//www.thyroidweek.com.
1. Stály výbor OSN pre výživu (SCN), 5. Správa o situácii vo výžive vo svete, Výživa pre zlepšené výsledky vývinu – Marec 2004. URL www.unscn.org/layout/modules/resources/files/rwns5.pdf (Prístup v októbri 2010).
O divízii Merck Serono
Merck Serono je biofarmaceutická divízia spoločnosti Merck KGaA. Merck Serono, s ústredím v Ženeve, Švajčiarsku, ponúka vedúce značky v 150 krajinách na pomoc pacientom s rakovinou, sklerózou multiplex, neplodnosťou, endokrinnými a metabolickými poruchami, ako aj kardiovaskulárnymi chorobami. V Spojených štátoch a v Kanade spoločnosť EMD Serono pôsobí ako samostatne založená dcérska spoločnosť.
Merck Serono objavuje, vyvíja, vyrába a ponúka na trhu lieky na predpis chemického aj biologického pôvodu v špeciálnych indikáciách. Sme trvalo zaviazaní dodávať nové terapie v hlavných oblastiach nášho zamerania, neurodegeneratívnych chorôb, onkológie a reumatológie.
O spoločnosti Merck
Merck je globálna farmaceutická a chemická spoločnosť s celkovým obratom 10,3 mld € v roku 2011, história, ktorá sa začala v roku 1668, a budúcnosť formovaná viac než 40 000 zamestnancami v 67 krajinách. Jej úspech je charakterizovaný inováciami podnikavých zamestnancov. Prevádzkové činnosti spoločnosti Merck sú zastrešované spoločnosťou Merck KGaA, v ktorej rodina Merckovcov má asi 70 %-ný podiel a slobodní akcionári vlastnia zvyšných asi 30 %. V roku 1917 bola americká dcérska spoločnosť Merck&Co. vyvlastnená a odvtedy je nezávislou spoločnosťou.
Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona