Mercedes zvýši tento rok produkciu na rekordných 1,49 milióna áut

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:48 • 2 min
Mercedes zvýši tento rok produkciu na rekordných 1,49 milióna áut

BERLÍN - Nemecký výrobca luxusných áut Mercedes-Benz, ktorý je dcérskou firmou koncernu Daimler, zvýši tento rok svoju produkciu na rekordných 1,49 milióna vozidiel.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je veľký dopyt po modeloch S-Class a tiež po kompaktných modeloch. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Mercedes-Benz pridá na budúci rok ďalšie pracovné zmeny, aby stíhal pokryť dopyt po svojich produktoch. Vedenie firmy sa už dohodlo so zamestnancami v závode Sindelfingen na mimoriadnych pracovných zmenách aj v budúcom roku, v dôsledku čoho sa im pracovný čas predĺži v priemere o 74 minút denne po tohoročných zmenách navyše, ktoré im ho predĺžili o 30 minút denne.

Aj zamestnanci závodu Bremen, kde sa vyrábajú športovo-úžitkové modely GLK a najpredávanejší Mercedes C-Class, odpracovali v novembri 10 mimoriadnych zmien.Automobilka Mercedes v raste predaja v novembri predbehla svojich súperov BMW a Audi, a to vďaka novej verzii S-Class a širšej ponuke kompaktných modelov. Generálny riaditeľ firmy Dieter Zetsche si dal za cieľ urobiť z Mercedesu najväčšieho predajcu luxusných áut na svete do konca tejto dekády. Momentálne patrí firme tretia priečka v rebríčku predaja.

Automobilka začiatkom mesiaca oznámila, že v období január - november 2013 predala 1,32 milióna áut, čo predstavuje medziročný nárast odbytu o 11 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona