Mercedes-Benz Vans investuje 500 ml. USD do nového závodu v USA

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 06:49 • 2 min
Mercedes-Benz Vans investuje 500 ml. USD do nového závodu v USA

BERLÍN - Nemecký výrobca dodávok Mercedes-Benz Vans, ktorý patrí automobilovému koncernu Daimler, dnes oznámil, že investuje približne 500 miliónov USD (456,08 milióna eur) do výstavby závodu v Charlestone, v Južnej Karolíne a preskúmal tak svoj rastový potenciál na severoamerickom trhu. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Závod v Charlestone sa zameria na výrobu novej generácie dodávok Sprinter. Vedenie nemeckej automobilky očakáva, že vytvorí v regióne 1300 pracovných miest a s výstavbou závodu by chcelo začať už v roku 2016.

Továreň v USA umožní nemeckému koncernu vyhnúť sa dovoznej prirážke, oveľa "ekonomickejšie" pokryť budúci dopyt v Severnej Amerike a zároveň skrátiť čas dodávok na tento "dynamický" trh.

Podľa Volkera Mornhinwega, šéfa divízie Mercedes-Benz Vans, je Charleston výbornou lokalitou pre výstavu závodu, lebo má dostatok kvalifikovanej pracovnej sily, hustú sieť spoľahlivých dodávateľov a výbornú logistickú infraštruktúru, ktorá zahŕňa aj dopravné spojenie s neďalekým prístavom.

 

Dodávky Sprinter sa v USA predávajú už od roku 2001 a ich podiel na tomto trhu sa pohybuje okolo úrovne 9 %.

 

(1 EUR = 1,0963 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies