Mercedes-Benz odmení ekologických vodičov novou kryptomenou

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 10:00 • 2 min
Mercedes-Benz odmení ekologických vodičov novou kryptomenou

STUTTGART – Spoločnosť Daimler AG, ktorá okrem iného vlastní aj automobilky Mercedes-Benz a Smart, predstavila svoju digitálnu menu MobiCoin, založenú na technológii blockchain. Nemecká spoločnosť oznámila túto novinku 5.marca na podujatí Mobile World Congress 2018 v Barcelone.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Projekt, ktorý začal vo februári 2018, bol vytvorený s cieľom odmeniť vodičov za šoférovanie, ktoré je šetrné k životnému prostrediu, ako napríklad plynulá a bezpečná jazda pri nízkych rýchlostiach. Projekt bude prebiehať v testovacej fáze tri mesiace, počas ktorých bude digitálnou menou MobiCoin odmenených 500 vodičov dodržujúcich ekologický spôsob jazdy.

 

img

 

Údaje z vozidiel budú odosielané do spoločnosti Daimler a následne prevedené na MobiCoin, ktoré budú ďalej uložené v mobilnej aplikácii. Účastníci tohto testovania, ktorí nazbierajú najviac MobiCoin, dostanú aj VIP lístky na podujatia ako DTM Races, Mercedes Cup Final alebo Fashion Week v Berlíne. Zatiaľ však nie je jasné, či si vodiči budú môcť zameniť túto digitálnu menu na iné kryptomeny alebo klasické peniaze.

 

img

 

V posledných mesiacoch prijalo technológiu blockchain viacero nemeckých automobilových gigantov. Automobilka BMW vo februári tohto roku oznámila svoje partnerstvo s platformou VeChain založenou na technológii blockchain. V tom istom mesiaci automobilka Porsche oznámila, že sa spojila so startupom XAIN so sídlom v Berlíne, aby využila technológiu blockchain pri zlepšovaní uzamykacích systémov a schopností autonómnych vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies