Mercedes-Benz má za sebou piaty rekordný rok po sebe

NETKY.SK • 8 Január 2016, 19:29 • 2 min
Mercedes-Benz má za sebou piaty rekordný rok po sebe

DÜSSELDORF - Mercedes-Benz zaznamenal vlani vďaka vysokému dopytu v Číne a Európe piaty rekordný rok po sebe a rivala Audi nechal za sebou. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Mercedes v roku 2015 po celom svete predal 1,87 milióna vozidiel, čo je o 13,4 % viac ako rok predtým, uviedol dnes materský koncern Daimler. To znamená, že odbyt Mercedesu o vyše 70.000 áut prekonal konkurenčnú značku Audi, ktorý má za sebou takisto rekordný rok. Aj napriek emisnému škandálu sa predaj dcérskej automobilky Volkswagenu vlani zvýšil o 3,6 % na približne 1,8 milióna vozidiel.

 

Odbyt Mercedesu v samotnom decembri 2015 vyskočil o 9,1 % na 178.000 osobných vozidiel a značka zaznamenala najlepší koniec roka vo svojej histórii. Vysoký záujem bol predovšetkým o športovo-úžitkové vozidlá (SUV) a kompaktné autá.

 

Mimoriadne vysoký bol dopyt v Číne, kde Mercedes vlani zvýšil predaj o 32,6 % na 373.000 vozidiel. Čína sa tak dostala pred USA a stala sa pre Mercedes-Benz najväčším trhom. Daimler sa vďaka novým modelom na rozdiel od BMW a Audi v Číne vyhol poklesu v lete. Automobilka si v roku 2016 sľubuje nové impulzy od modernizácie triedy E.

 

Audi naopak zaznamenalo vlani v Číne pokles. Odbyt značky sa znížil o 1,4 % na približne 571.000 vozidiel. Automobilka je však optimistická pokiaľ ide o vyhliadky do budúcnosti, keďže v prvom polroku pripravuje veľkú modernizáciu širokej modelovej palety.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies