Mercedes-Benz investuje v juhovýchodnej Ázii

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 07:57 • 2 min
Mercedes-Benz investuje v juhovýchodnej Ázii

KUALA LUMPUR - Nemecký výrobca automobilov Mercedes-Benz chce v najbližších piatich rokoch vo výrobnom závode v Malajzii preinvestovať takmer 25 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovali lokálne médiá. Investícia v celkovej výške 100 mil. malajzijských ringgitov (MYR) by mala predovšetkým umožniť rozšírenie lokálnej produkcie nemeckej značky, povedal viceprezident výrobného závodu Sebastian Streuff. "Len v priebehu najbližšieho roka a pol sa chystá niekoľko nových modelov," dodal Streuff pre denník Business Times.

Mercedes-Benz pritom do fabriky v meste Pekan na východnom pobreží Malajzie už za poslednú dekádu investoval približne 250 mil. MYR. 

Továreň, ktorá stojí asi 300 km od malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpur, je jedným zo šiestich montážnych závodov značky Mercedes-Benz na svete a jej výkon sa neustále zvyšuje. V prvom roku produkcie tu montážne linky opustilo 2 188 osobných áut, v minulom roku to už bolo viac ako 5 000 osobných a takmer 3 000 úžitkových vozidiel. V Pekane sa montujú limuzíny tried S, E a C, ako aj úžitkové autá značiek Mercedes-Benz a FUSO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies