Mercedes-Benz chce byť do roku 2020 v luxusnej triede svetovou jednotkou

NETKY.SK • 16 Apríl 2012, 12:05 • 2 min
Mercedes-Benz chce byť do roku 2020 v luxusnej triede svetovou jednotkou

Mercedes-Benz chce byť do roku 2020 v luxusnej triede svetovou jednotkou - Auto - moto Nemecký automobilový koncern Daimler zrejme dosiahne tento rok v Spojených štátoch rekordný predaj svojich luxusných vozidiel. V prvom štvrťroku si ich Američania kúpil

slovakia

left justify in out

img

Nemecký automobilový koncern Daimler zrejme dosiahne tento rok v Spojených štátoch rekordný predaj svojich luxusných vozidiel. V prvom štvrťroku si ich Američania kúpili vyše 61.500. Uviedol to šéf Mercedes-Benz, luxusnej značky Daimleru v USA, Steve Cannon pre najnovšie vydanie týždenníka Automobilwoche. Podľa neho by mala firma prekonať svoj doterajší historický odbytový rekord vytvorený z roku 2007. Vtedy predal koncern v USA 248.100 svojich vozidiel, vlani 245.231.
      Cannon je presvedčený, že popri búrlivo rastúcom čínskom trhu s automobilmi zostane trh Spojených štátov aj v ďalekej budúcnosti druhým najdôležitejším na svete. Ak sa chce Mercedes stať do roku 2020 na svete jednotkou v luxusnej triede osobných automobilov, potom sa mu podľa Cannona cieľ v USA podarí dosiahnuť ešte o niekoľko rokov skôr. Šéf Daimleru Dieter Zetsche totiž vlani vyhlásil, že Mercedes do roku 2020 zvíťazí v súťaží o svetové prvenstvo v tejto kategórii vozidiel nad svojimi nemeckými rivalmi BMW a Audi.
       Medziročný prírastok predaja Mercedesu dosiahol v prvom štvrťroku 15 % a BMW 16,6 %. Ten predal takmer 76.000 vozidiel.  Ešte viac sa však darilo Volkswagenu. Jeho odbyt v januári až marci dosiahol prírastok 40,8 % a predal vyše 94.000 automobilov. Dcéra VW Audi mala prírastok predaja 16 % a jej luxusné modely si kúpilo takmer 29.500 Američanov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona