Mercedes aj Audi zvýšili v októbri predaj viac než o 10 %

NETKY.SK • 7 November 2014, 13:22 • 2 min
Mercedes aj Audi zvýšili v októbri predaj viac než o 10 %

STUTTGART/MNÍCHOV - Nemeckí výrobcovia áut vyššej triedy Mercedes a Audi v októbri opäť zvýšili predaj. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Celosvetový odbyt Audi v uplynulom mesiaci vzrástol o 10,8 % približne na 146.200 vozidiel, uviedla dnes dcérska spoločnosť nemeckého koncernu Volkswagen. Luxusná značka Daimleru Mercedes zvýšila predaj o 11,5 % na 141.000 automobilov. Najväčší nárast odbytu zaznamenala opäť v Číne, kde vyskočil o 33 %. Daimler tam však ešte stále len dobieha konkurenciu. Spomedzi luxusných značiek na najväčšom svetovom automobilovom trhu dominuje Audi, ktoré v Číne v októbri zaznamenalo nárast odbytu o 17 % a predalo takmer dvojnásobný počet vozidiel v porovnaní s Mercedesom.
     

V Spojených štátoch je situácia iná. Zatiaľ čo Audi v USA výrazne zvýšilo predaj, odbyt Daimleru na jeho najväčšom trhu klesol o 5 %. V Európe, ktorá je aj napriek dlhej kríze a boomu v USA rovnako ako v Číne ešte stále najdôležitejším trhom pre výrobcov áut vyššej triedy, prudko expandovali Mercedes aj Audi.
     

Audi od januára do konca októbra 2014 predalo na celom svete 1,44 milióna vozidiel, čo je o 10 % viac ako v rovnakom období vlani. Odbyt značky Mercedes v tomto období medziročne vzrástol o 12 % na 1,34 milióna áut. Obe automobilky si dali za cieľ, že do roku 2020 zosadia z postu najväčšieho výrobcu prémiových áut BMW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies