Menšie zemetrasenie zasiahlo oblasť pri meste Nepjito, obetí pribúda TASR, dnes 10:51

NETKY.SK • 13 November 2012, 12:28 • 2 min
Menšie zemetrasenie zasiahlo oblasť pri meste Nepjito, obetí pribúda TASR, dnes 10:51

Menšie zemetrasenie zasiahlo oblasť pri meste Nepjito, obetí pribúda TASR, dnes 10 51 - Svet Zemetrasenie s magnitúdou 4,8 dnes zasiahlo oblasť pri mjanmarskom hlavnom meste Nepjito, no zatiaľ neboli hlásené žiadne škody. Počet obetí víkendového zemetrase

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 4,8 dnes zasiahlo oblasť pri mjanmarskom hlavnom meste Nepjito, no zatiaľ neboli hlásené žiadne škody. Počet obetí víkendového zemetrasenia sa však zvýšil na 26 osôb.

Mjanmarská televízia MRTV uviedla, že k ďalšiemu zemetraseniu došlo ráno o 8.23 hod. miestneho času (02.53 hod. SEČ) a epicentrum bolo od hlavného mesta vzdialené 56 kilometrov.

Následky väčšieho zemetrasenia, ku ktorému došlo v nedeľu v blízkosti mesta Mandalaj, sa ešte prejavujú. Nešlo ale o veľkú katastrofu, ako sa predpokladalo v prvý deň nešťastia, skonštatovala tlačová agentúra Reuters, s odvolaním sa na humanitárne organizácie.

Podľa Medzinárodnej federácie spoločností Červeného kríža (IFRC) zahynulo 26 ľudí v dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 6,8 a následných dotrasov. Ďalších 231 ľudí utrpelo zranenia a boli poškodené stovky budov.

Hovorkyňa IFRC v juhovýchodnej Ázii Katherine Rouxová uviedla, že na základe posúdenia mjanmarského Červeného kríža nie je v súčasnosti potrebná zahraničná pomoc. Dodala, že situácia je pod kontrolou, ale stále ju vyhodnocujú.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies