Menšie lietadlo sa dnes zrútilo v rakúskej spolkovej krajine Burgenland, pilot zahynul!

NETKY.SK • 25 August 2014, 19:24 • 2 min
Menšie lietadlo sa dnes zrútilo v rakúskej spolkovej krajine Burgenland, pilot zahynul!

VIEDEŇ/PRAHA/BERN - Séria havárií menších lietadiel v stredoeurópskych štátoch pokračovala dnes v okrese Neusiedl am See v rakúskej spolkovej krajine Burgenland.

slovakia

left justify in out

Medzi Podersdorfom a Golsom sa po kontakte s elektrickým vedením zrútilo lietadlo typu Piper PA 18. Jeho 65-ročný pilot, skúsený viedenský inštruktor lietania, zahynul vo vraku stroja, ktorý po náraze vzplanul.
     

Informovali o tom tlačová agentúra APA i verejnoprávny rakúsky rozhlas ORF s tým, že pilot bol jedinou osobou na palube.

     

Podobe aj v sobotu narazilo do elektrického vedenia, avšak pri páde v okolí Fryštáku v Zlínskom kraji ČR, menšie lietadlo českej výroby, ktorého pilot taktiež haváriu neprežil. Občania obcí v okolí sa dočasne ocitli bez elektrického prúdu, čo však technici energetických závodov relatívne rýchlo napravili.
     

Príčiny oboch tragických nehôd objasní až vyšetrovanie.
     

Zo Švajčiarska prišli dnes spresňujúce, ale aj nové informácie o pozadí nedeľňajšej kolízie dvoch lietadiel, ktorá si síce vyžiadala viacero ťažko zranených, nie však obete na životoch.
     

Ani jeden z pilotov nemal v kokpite s veľkou pravdepodobnosťou zariadenie, ktoré by ho upozornilo na priveľmi malú vzdialenosť od ďalšieho lietadla, a navyše sa zrejme prehliadli, uviedlo dnes internetové vydanie denníka Blick.
     

V rozpore s pôvodnými informáciami z dejiska katastrofy sa pilotom oboch strojov podarilo núdzovo pristáť. V jednom z lietadiel, ktoré pristálo na lúke pri Wile, sa vážne zranili pilot a traja pasažieri, v druhom, ktoré doletelo na letisko v Sitterdorfe, utrpeli zranenia pilot a obaja pasažieri. Časti strojov našťastie nespôsobili na zemi žiadnu ujmu na zdraví nezúčastneným osobám.
     

Podobné nehody však švajčiarski experti považujú za veľmi zriedkavé, aj keď i u lietadiel existuje podobne ako v cestnej doprave tzv. slepý uhol. V momente zrážky boli však za bezpečnosť letu zodpovední výhradne obaja piloti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies