Menší parlament v Maďarsku nepriniesol očakávané úspory

NETKY.SK • 19 Január 2015, 11:49 • 2 min
Menší parlament v Maďarsku nepriniesol očakávané úspory

BUDAPEŠŤ - Počet poslancov maďarského parlamentu síce po vlaňajších voľbách klesol z 386 na 199, základné mzdy však stúpli z 232.000 forintov (724 eur) na 750.000 forintov (2341 eur), pritom poslancom platí parlament dovedna 108 nehnuteľností, píše dnes denník Blikk.

slovakia

left justify in out

Kancelária parlamentu uzatvorila nájomné zmluvy na 67 kancelárií a 41 bytov pre poslancov. Podľa denníka nejaké financie sa ušetrili na tom, že namiesto pevných náhrad za bývanie, ktoré vo výške 116.000 forintov (362 eur) dostali poslanci v predchádzajúcom volebnom cykle, nový parlament už prenajíma byty. Zvýšené náklady na kancelárie ale tieto úspory zlikvidovali. 
      

Prenajaté kancelárie využíva iba štvrtina zákonodarcov. Väčšinu z nich majú členovia parlamentnej frakcie ultrapravicovej strany Jobbik.
      

Poslanci v tomto cykle dostali namiesto paušálnej náhrady za pohonné látky platobné karty, tým sa dosiahli isté úspory, avšak majú nárok na vyššie náklady na zamestnancov svojich kancelárií, sumarizuje Blikk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies