Meno Peter Sagan má obrovskú hodnotu: Predbehol Messiho aj Ronalda

NETKY.SK • 3 August 2016, 14:56 • 2 min
Meno Peter Sagan má obrovskú hodnotu: Predbehol Messiho aj Ronalda

BRATISLAVA - Peter Sagan nie je len skvelým cyklistom, idolom fanúšikov po celom svete, ale aj sponzorsky príťažlivým artiklom.

slovakia

left justify in out

Päťnásobný víťaz bodovacej súťaže a víťaz 7 etáp na Tour de France sa ocitol na 26. mieste rebríčka marketingovo najpríťažlivejších športovcov, ktorý zverejnil britský magazín SportsPro. Dosah tohto umiestnenia sa zvyšuje porovnaním s ďalšími známymi menami svetového športu. Až za Saganom sa totiž umiestnili futbalové ikony Lionel Messi (27. miesto) či čerstvý majster Európy Cristiano Ronaldo (35.), ale aj jamajský superšprintér Usain Bolt (31.). Sagan je aj najvyššie postaveným cyklistom v hodnotení, Kolumbijčan Nairo Quintana je ako druhý najlepší na 37. pozícii. Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič figuruje len tri priečky pred Saganom. Na čele rebríčka sponzorsky najvyhľadávanejších či najlepšie predajných športovcov sa nachádza americký basketbalista finalistu NBA z uplynulej sezóny Golden State Stephen Curry. Druhý je futbalista Paul Pogba, čerstvý prírastok Manchestru United. Pre našinca menej zbehlého v niektorých menej medializovaných športoch je možno prekvapením tretie miesto indického hráča kriketu Virata Kohliho, štvrté amerického golfistu Jordana Spietha alebo siedme mladej novozélandskej golfistky Lydie Ko.

 

Výročný rebríček marketingovo najzaujímavejších športových tvári SportsPro zverejnil ešte pred začiatkom Tour de France a celkovo už po siedmy raz. Figuruje v ňom 50 športovcov, ktorých žurnalisti vyberali podľa viacerých kritérií. Sú nimi vek, charizma, peňažná hodnota, domáci športový trh, mimošportová príťažlivosť či ochota predať svoje meno a tvár.

 

"Peter Sagan je neobyčajne charizmatický športovec aj človek, ktorý má v povahe neustále víťaziť. V roku 2015 podpísal lukratívny trojročný kontrakt s tímom Tinkoff, ale jeho majiteľ Oleg Tiňkov s cyklistikou po tejto sezóne končí, a tak sa zrejme o Sagana strhne poriadna bitka. To by mu mohlo pomôcť ešte viac sa zviditeľniť," napísali na adresu Petra Sagana na webe SportsPro.

 

Ako už je niekoľko dní známe, boj o Sagana vyhrala nemecká značka Bora-Hansgrohe ktorá sa chce so slovenským lídrom dostať do najvyšších poschodí svetovej cestnej cyklistiky.

Sponzorsky najpríťažlivejší športovci na svete podľa SportsPro v roku 2016:
1. Stephen Curry (USA/basketbal), 2. Paul Pogba (Fr./futbal), 3. Virat Kohli (India/kriket), 4. Jordan Spieth (USA/golf), 5. Anthony Joshua (V. Brit./box), 6. Kei Nišikori (Jap./tenis), 7. Lydia Ko (N. Zél./golf), 8. Neymar (Braz./futbal), 9. Missy Franklinová (USA/plávanie), 10. Mikaela Shiffrinová (USA/zjazdové lyžovanie), ...23. Novak Djokovič (Srb./tenis), 24. Lewis Hamilton (V. Brit./F1), ....26. Peter Sagan (SR/cyklistika), 27. Lionel Messi (Arg./futbal), ...31. Usain Bolt (Jam./atletika),... 35. Cristiano Ronaldo (Portug./futbal), ...37. Nairo Quintana (Kol./cyklistika)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona