Meno nového šéfa tajných stále nie je známe. Vhodný kandidát sa ešte len hľadá

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 13:47 • 2 min
Meno nového šéfa tajných stále nie je známe. Vhodný kandidát sa ešte len hľadá

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) budú hľadať nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu to povedal na dnešnej tlačovej besede. O novom šéfovi SIS sa Kollár podľa vlastných slov rozprával aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

 

Hlava štátu na stretnutí povedala, že by bolo dobré, ak by bol novým riaditeľom profesionál z SIS. „Myslím si, že takéto meno spolu s premiérom nájdeme,“ dodal predseda parlamentu.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) rozhodol o väzobnom stíhaní bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského 14. marca. Dôvodom väzby bola obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Pčolinský je obvinený zo zločinu prijímania úplatku od právnika Zoroslava Kollára.
 

Prečítajte si tiež: Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský a právnik Zoroslav Kollár zostanú vo väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona