Mennonitskej komunite odobrali deti, bili ich s bodcami na dobytok

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 09:22 • 2 min
Mennonitskej komunite odobrali deti, bili ich s bodcami na dobytok

WINNIPEG - Z ortodoxnej mennonitskej komunity v kanadskej provincii Manitoba odobrali úrady deti. Dospelých obvinili z útokov na mládež pomocou predmetov, ako bodce na dobytok a kožené remene. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Úrady v Manitobe neinformovali o počte detí, ktoré vzali do opatery štátu a k prípadu neposkytli ďalšie podrobnosti. Oznámili, že odborníci na ochranu detí pracujú s rodinami a polícia prípad vyšetruje. Jeden z členov úzko držiacej komunity povedal pre miestnu televíziu, že úrady odviedli 42 detí. Nedávno obvinili štyroch dospelých z útokov na viacero chlapcov a dievčat, ktoré sa mali odohrať medzi júlom 2011 a januárom tohto roku.

 

Mennoniti sú komunita podobná americkým amišom. Patria ku kresťanskému hnutiu novokrstencov. Väčšina je dnes moderná a sústreďuje sa na misie, ale niektoré skupiny stále odmietajú moderné vymoženosti a žijú starosvetsky. Na Slovensku sú známi aj ako habáni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies