Mendez chce svoj zápas o titul presunúť do USA kvôli dopingovým testom

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 16:55 • 2 min
Mendez chce svoj zápas o titul presunúť do USA kvôli dopingovým testom

LAS VEGAS - Mendez by svoj titulový zápas s Aldom rád presunul do USA namiesto Brazílie kvôli férovým dopingovým testom. Mendez je presvedčený, že 80% zápasníkov v UFC berie podporné látky, ktoré nie sú povolené.

slovakia

left justify in out

Najčastejšie sa tieto látky používajú po zraneniach  kvôli rýchlejšej regenerácii alebo pre dosiahnutie 100% výkonov pri plnej záťaži.

 

Táto slovná prestrelka medzi Mendezom a Aldom  už trvá dlhšie  medzi hlavné argumenty z Mendezovej strany patrí slovo doping. Podľa názoru veľa ľudí si myslia , že Mendez sa chce touto formou zviditeľniť pred týmto zápasom na koľko tu je jednoznačný favorit Jose Aldo. 

 

Aldo prezývaný “Scarface“  utrpel len jednu porážku sa svoju kariéru a s jeho aktuálnou štatistikou 24-1 patrí do TOP 5 najlepších bojovníkov vôbec. Títo dvaja borci sa už spolu stretli keď Aldo knockoutom vyhral nad Mendezom  a to bola aj jeho zároveň jediná prehra. Mendez má aktuálnu bilanciu 16-1 a reprezentuje americký Team Alpha Male.

Tento spor vznikol na základe toho , že  Aldo podstúpil operáciu  a Mendez neverí , že teraz trénuje čisto bez podporných látok. Tvrdí, že na tento zápas sa veľmi teší ale chce férové podmienky. Podľa jeho hlásení si myslí. že  Aldo sa bojí dopingových testov v USA , kde sa dajú odhaliť aj látky ako rastový hormón a erythropoetin v Brazílii sú na tieto látky neni testy. Mendez preto pochybuje a tvrdí, že v USA by to bol férový súboj.

 

Aldo však všetky tieto tvrdenia popiera a hovorí, že Mendez nie je dostatočne na tento zápas pripravený a hľadá zámienky ako sa zviditeľniť. 

Zápas je zatiaľ naplánovaný na udalosť UFC 176, ktorá má zatiaľ byť podľa oficiálnych informácii v Brazílii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies