Mendes: Nastal čas pre nového režiséra bondoviek

NETKY.SK • 29 Máj 2016, 09:15 • 2 min
Mendes: Nastal čas pre nového režiséra bondoviek

LONDÝN - Britský režisér Sam Mendes už nebude režírovať ďalší diel populárnej filmovej série o agentovi Jamesovi Bondovi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

 

Mendes síce priznal, že nakrúcanie bondovky bolo neuveriteľným dobrodružstvom, keď si užíval každú sekundu, ale "nastal čas pre niekoho ďalšieho". Vyjadril nádej, že podobne ako on, aj nový režisér príde z "nečakaného prostredia" - Mendes je totiž bývalým divadelným režisérom, i keď má na konte aj oscarový film Americká krása či Núdzový východ.

 

Mendes svoje plány ohľadom bondoviek odhalil v sobotu počas podujatia Hay Festival of literature vo Walese. O sebe povedal, že je "rozprávačom" a že by rád tvoril niečo nové, "svieže".

 

Mendesovo oznámenie vnieslo jasno do polemiky, či bude nakrúcať ďalší bondovku on, stále sa však nevie, či rolu agenta 007 stvárni opäť Daniel Craig.

 

Ako jeho možní náhradníci sa spomínajú Tom Hiddleston a Idris Elba. Obaja títo herci sa tešia obľube u divákov, ale Mendes dnes pripomenul, že rozhodnutie aj tak prijme producentka Barbara Broccoliová, nie fanúšikovia.

 

"Nie je to demokracia...Barbara Broccoli rozhoduje, kto bude ďalším Bondom. Bodka," uviedla agentúra AP s odvolaním sa na Mendesovo vyjadrenie.

 

Mendes pripomenul, že aj Craig bol málo známym hercom, keď ho vybrali pre kľúčovú rolu v bondovke, a mal nulovú podporu fanúšikov. Mnohí divákov teraz hovoria, že Craig svojím hraním bondovky "revitalizoval".

 

Craig je šiestym predstaviteľom Jamesa Bonda, ktorého stvárnil vo filmoch Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) a Spectre (2015).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies