Memoriál Ondreja Nepelu v krasokorčulovaní bude s rekordnou účasťou hviezd

NETKY.SK • 28 September 2016, 14:56 • 2 min
Memoriál Ondreja Nepelu v krasokorčulovaní bude s rekordnou účasťou hviezd

BRATISLAVA - Bratislava bude od štvrtka do soboty hostiť prestížny krasokorčuliarsky Memoriál Ondreja Nepelu. Už 24. ročník tohto podujatia pritiahol do slovenskej metropoly medailistov z ME aj MS, chýbať nebudú ani Slováci Nicole Rajičová či nový tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley a ďalší.

slovakia

left justify in out

"Veľmi ma to teší a verím, že do Bratislavy naozaj slávne mená prilákajú čo najviac divákov. Myslím si, že tento ročník je veľmi dobre obsadený. Aj po iné roky tu boli osobnosti krasokorčuľovania, ale tentoraz ich máme asi najviac,“ povedala prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Felicitas Babušíková a predseda organizačného výboru Martin Letenay ju doplnil: "Najväčšími hviezdami budú Rusi - športová dvojica Juko Kavagutiová s Alexandrom Smirnovom či tanečný pár Jekaterina Bobrovová s Dmitrijom Solovievom. Zo žien spomeňme Aľonu Leonovovú či Juliu Lipnickú. Medzi mužmi dominuje Sergej Voronov.“


Veľkú pozornosť púta tanečný pár Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom. Češka Myslivečková pri Csölleyovi nahradila Federicu Testovú. "S Luciou sme dlhé roky spolu súťažili proti sebe. Poznáme sa a obaja sme sa dostali na rovnakú korčuliarsku úroveň. Vo svete tancov na ľade nás oboch poznajú, takže dúfame, že reakcie zo strany rozhodcov budú pozitívne. Na bratislavský memoriál sa obaja veľmi tešíme," poznamenal Lukáš Csölley. "Dúfame, že sa Lucii a Lukášovi podarí podať dobrý výkon, že nadviažu na úspechy, ktoré mal Lukáš s Federicou Testovou. Máme predolympijskú sezónu, takže každé ich vystúpenie je mimoriadne dôležité. Všetci pretekári si u nás otestujú svoje sily a podujatie im nastaví zrkadlo, na čom musia popracovať,“ doplnil Letenay.


Medzi slovenskými reprezentantkami bude nepochybne jednotkou Nicole Rajičová. "Mám dva nové programy a tomu prispôsobené nové šaty. Krátky program je veľmi podobný predchádzajúcemu, jeho motívom je láska a mám pripravené červené šaty, voľná jazda je viac smutná a má silnejšiu hudbu. Tam som zvažovala čiernu farbu šiat, no vybrali sme trochu svetlejší variant. Verím, že ľuďom sa moje vystúpenia budú páčiť," povedal po prílete do Bratislavy Nicole Rajičová.


Zástupcovia Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu veria, že sa im podarí nadviazať na organizáciu úspešných januárových ME. "Tých, ktorí nemohli prísť na kontinentálny šampionát, srdečne pozývame na memoriál. Oproti minulosti bude tento rok vstup voľný. Diváci sa môžu prísť pozrieť už na súťažné tréningy. Tešíme sa nielen na rodiny s deťmi, ale aj na žiakov a študentov," poznamenal Martin Letenay.


Premiéru v pozícii medzinárodnej rozhodkyne absolvuje v Bratislave iba 23-ročná Andrea Simančíková, jedna z najmladších medzinárodných rozhodkýň v krasokorčuľovaní vôbec.


Blížiaci sa 24. ročník Memoriálu Ondreja Nepelu bude od 29. septembra do 1. októbra hostiť Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave. Štartovať by malo 27 pretekárok v kategórii žien, 22 súťažiacich medzi mužmi, predstaví sa aj 7 športových dvojíc a 15 tanečných párov. Celkovo je potvrdená účasť krasokorčuliarov z 23 krajín.

Program Memoriálu Ondreja Nepelu 2016


štvrtok 29. septembra: ženy - krátky program (16.00), športové dvojice - krátky program (20.00)
piatok 30. septembra: muži - krátky program (12.00), tanečné páry - krátke tance (15.00), ženy - voľné jazdy (17.30)
sobota 1. októbra: športové dvojice - voľné jazdy (12.00), muži - voľné jazdy (13.30), tanečné páry - voľné tance (17.00)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies