Memorandum o dobrom vládnutí dlho nevydržalo, Matovič dohodu porušil do pár hodín

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 06:46 • 2 min
Memorandum o dobrom vládnutí dlho nevydržalo, Matovič dohodu porušil do pár hodín

BRATISLAVA – Zažehnanie vládnej krízy, ktoré počas štvrtkového doobedia potvrdili všetky štyri koaličné strany, sa pravdepodobne nekoná.

slovakia

left justify in out

Dohoda o ukončení viac ako týždeň trvajúcej koaličnej krízy sa pravdepodobne odkladá. Premiér Igor Matovič totiž na svojej tlačovej besede, na ktorej ohlásil demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, porušil Memorandum o dobrom vládnutí.

 

Čo rozhnevalo podpredsedu vlády a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý ešte počas nej opustil Úrad vlády SR.

 

Po jej ukončení pritom mala nasledovať spoločná tlačová konferencia lídrov vládneho štvorlístka. Tá sa však nekonala.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Marek Krajčí odstupuje z postu ministra zdravotníctva

 

Odstúpenie Krajčího požadovali dve menšie koaličné strany Za ľudí a SaS, ktoré sa zhodli na tom, že minister nezvláda riadenie pandémietreba ho nahradiť.

 

Vo štvrtok večer pritom mali ešte pokračovať rokovania koaličných strán. „Neprídem, lebo nepovažujem jednania za ukončené," povedal minister hospodárstva pre televíziu JOJ. Rokovania by tak mali pokračovať dnes o 10:00 hodine.

 

Podľa neoficiálnych informácií SaS prekáža, že Krajčího nástupca ho vo funkcii vymení až vtedy, keď sa na Slovensku začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Čo môže trvať aj niekoľko týždňov. Premiér tiež avizoval, že ministrov náhradník ho vymení postupne.

 

Mohlo by vás zaujímať: Strane Sloboda a Solidarita stačí odvolanie Mareka Krajčího, Za ludí sa snažia o zotrvanie vládnej koalície štyroch strán

 

Matovič označil odstúpenie Krajčího za najabsurdnejšie v histórii Slovenska, pričom si neodpustil ani štiplavé poznámky na adresu svojich partnerov.

 

Meno nového ministra ešte nepovedali, špekuluje sa však, či ním bude práve súčasný štátny tajomník rezortu financií Marcel Klimek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies