Memorandum o cezhraničnej spolupráci podpísalo v Jarovciach desať starostov

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 16:03 • 2 min
Memorandum o cezhraničnej spolupráci podpísalo v Jarovciach desať starostov

BRATISLAVA – V bratislavskej mestskej časti Jarovce dnes podpísalo Memorandum o aktívnej cezhraničnej spolupráci desať starostov zo slovenského, rakúskeho a maďarského prihraničného regiónu.

slovakia

left justify in out

„Pre Jarovce je to prínos, potvrdia sa staré väzby zo začiatku 20. storočia, rozdelené železnou oponou, ktoré Jarovce s týmito okolitými obcami malo, bez ohľadu na to, na ktorej strane hranice tieto obce sú“, uviedol pre TASR predseda Chorvátskeho kultúrneho spolku Radoslav Jankovič.

 

Podujatie v Jarovciach, ktoré pripravil Euroregión dunajskej iniciatívy v spolupráci s Chorvátskym kultúrnym spolkom v Burgenlande a Chorvátskym kultúrnym zväzom na Slovensku, je súčasťou projektu REPA (regionálne partnerstvá).

 

Základným cieľom slovensko-rakúsko-maďarského projektu, do ktorého sa zapojilo 10 obcí, je iniciovať aktívnu cezhraničnú spoluprácu. Pre TASR to dnes potvrdil riaditeľ Euroregiónu dunajskej iniciatívy Vladimír Pálfi.

 

„Malo ich byť pôvodne deväť, dnes sa na poslednú chvíľu zapojil do tohto procesu starosta Devínskej Novej Vsi“, uviedol Pálfi. Pod Memorandum o aktívnej cezhraničnej spolupráci sa podpísali ešte starostovia Jaroviec, Rusoviec, Čunova, Dúbravky, Chorvátskeho Grobu, z rakúskeho Neudorfu, Pamy, Parndorfu a z maďarskej Bezenyi. Po dnešnom podpise memoranda sa starostovia stretnú na budúci týždeň v Čunove, kde budú diskutovať s tamojšími obyvateľmi o možnostiach rozvoja regiónu v slovensko-maďarskom pohraničí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies