Melzer sa chce vrátiť už od 24. februára v Acapulcu

NETKY.SK • 10 Február 2014, 18:26 • 2 min
Melzer sa chce vrátiť už od 24. februára v Acapulcu

VIEDEŇ - Práve Rakúšania budú súpermi Slovákov 4. - 6. apríla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2014 reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

Skúsený rakúsky tenisový univerzál Jürgen Melzer sa po problémoch s ľavým ramenom chce zapojiť do tohtoročného súťažného diania už od 24. februára v mexickom Acapulcu. Manžel Češky Ivety Benešovej naposledy hral v októbri v Šanghaji.

"Vyzerá to dobre. Bolesti sú preč. Pomaličky sa to všetko dáva dokopy," cituje internetová stránka národného zväzu ÖTV 32-ročného niekdajšieho 8. muža svetového rebríčka ATP vo dvojhre a bývalého 6. hráča renkingu vo štvorhre. Melzer sa momentálne nachádza na 38., resp. 47. pozícii. V singli je jediným Rakúšanom v Top 100. V druhej stovke sú Andreas Haider-Maurer (107.), Dominic Thiem (113.), Martin Fischer (187.) a Jürgenov mladší brat Gerald Melzer (196.). 

Práve Rakúšania budú súpermi Slovákov 4. - 6. apríla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2014 reprezentačných družstiev mužov. Tím SR bude mať výhodu domáceho prostredia na základe pravidla o reciprocite. V marci 2010 v Bad Gleichenbergu prehral 2:3. Semifinalista Roland Garros 2010 Melzer vtedy získal dva singlové body (proti Martinovi Kližanovi a Lukášovi Lackovi) a podieľal sa na deblovom. 

"Minulý týždeň som si v Südstadte dobre zatrénoval s Lucasom Miedlerom. Spočiatku som do podania nevkladal všetku silu, ale ku koncu som ho už zahrával takmer štandardne. Vo štvrtok a v piatok som ešte mal rehabilitačné procedúry v Chiemsee. Dnes som už do toho išiel na sto percent," spokojne skonštatoval Melzer a dodal: "Po takej dlhej pauze je vrcholom každý úder, pri ktorom sa nemusím krotiť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies