Melónové semienka ukrývajú viac, než si myslíme: Boli vyhlásené za superpotravinu roka 2017

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 11:30 • 2 min
Melónové semienka ukrývajú viac, než si myslíme: Boli vyhlásené za superpotravinu roka 2017

Melónové semienka boli vyhlásené za superpotravinu roka 2017 pre svoj vysoký obsah telu prospešných látok.

slovakia

left justify in out

To, že melón je ovocie plné živín a v lete tak dôležitej vody, sme už vedeli. Odborníci však teraz upriamujú našu pozornosť na „poklad“ v jeho vnútri – semienka.

 

Melónové semienka sa v našich končinách považujú za odpad, ktorý po konzumácii ovocia vyhadzujeme. To je ale veľká chyba. Tieto drobné zrniečka totiž ukrývajú množstvo látok dôležitých pre náš organizmus. Ide predovšetkým o proteíny, vlákninu, vitamíny skupiny B, nenasýtené tuky, ale tiež rôzne minerály, ako horčík, draslík, mangán, železo, zinok a fosfor.

 

Semienka je možné nasucho opekať a konzumovať podobne ako tekvicové, no existujú firmy, ktoré ich dochucujú rôznymi príchuťami. Pokiaľ by sme však chceli zo semienok dostať do tela to najlepšie, odporúča sa ich podrviť, 15 minút povariť a následne odvar vypiť.

 

Niektoré výskumy potvrdili, že melónové semienka fungujú najmä pri ťažkostiach s obličkami a močovými cestami. Úspešné sú však aj v boji proti cukrovke, zlepšujú trávenie, posilňujú srdce a udržiavajú krásnu pleť a vlasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies