Melicherčík po siedmom čistom konte: Zatiaľ to nie je dôležité

NETKY.SK • 22 November 2014, 12:26 • 2 min
Melicherčík po siedmom čistom konte: Zatiaľ to nie je dôležité

KOŠICE - Brankár HC Košice Marcel Melicherčík mohol byť po zápase 25. kola hokejovej Tipsport extraligy maximálne spokojný. V dôverne známom prostredí nastúpil už v drese Košíc a potvrdil, že v zbieraní čistých kont nemá v tejto sezóne konkurenciu. Dvadsiatimi úspešnými zásahmi sa navyše postaral o návrat "oceliarov" na prvé miesto tabuľky.

slovakia

left justify in out

Popradčania sa do 25. kola pýšili najlepšou ofenzívou (96 gólov), Košičania zase najmenším počtom inkasovaných gólov (38). Hráči úradujúceho extraligového majstra potvrdili povesť výborne brániaceho tímu a domácim "kamzíkom" nedovolili streliť ani jediný gól. Na tom, že Popradčania vyšli prvýkrát strelecky naprázdno mal výraznú zásluhu ich bývalý spoluhráč - Marcel Melicherčík. "Vychytať čisté konto bolo k víťazstvu potrebné, keďže sme dali iba jeden gól. Bez nuly by to tentokrát nešlo. Je to však zásluha celého tímu. Chlapci dnes odviedli perfektnú robotu a nepustili domácich do súvislého tlaku. Aj atmosféra bola dobrá, no, priznám sa, čakal som ešte viac ľudí. Hokej potom aj hráča viac baví, keď ľudia povzbudzujú," poznamenal brankár Marcel Melicherčík, ktorý na siedmy zápas s čistým kontom potreboval rovných dvadsať zásahov. Melicherčík je lídrom medzi extraligovými brankármi v počte čistých kont, druhým v poradí je trenčiansky brankár Konrád so štyrmi zápasmi s nulou. Svoje čisté kontá košický brankár nepreceňuje. "Nie je za nami ešte ani polovica sezóny, takže teraz je to ešte nepodstatné," poznamenal.
      

Siedme čisté konto v sezóne ho mohlo tešiť o to viac, že ho dosiahol na ľade materského tímu. "Prišiel som na ľad, ktorý dobre poznám, no ani som nemal čas si to nejako špeciálne uvedomovať. Mal som v zápase inú úlohu a na tú som sa koncentroval. Je pravda, že v Poprade je užšie klzisko ako v Košiciach, ale máme tréningovú halu, v ktorej je takisto menšia ľadová plocha. Nedávno sme na nej dlhšiu dobu trénovali a už nám to prišlo celkom prirodzené," dodal Melicherčík.  
      

Čisté kontá Marcela Melicherčíka v sezóne 2014/2015:
8. kolo: Žilina - Košice 0:4
10. kolo: Košice - Trenčín 1:0
13. kolo: Košice - Nitra 4:0
14. kolo: Banská Bystrica - Košice 0:1
15. kolo: Košice - Skalica 2:0

vložený zápas: HK Orange 20 - Košice 0:3
25. kolo: Poprad - Košice 0:1
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies