Melania Trumpová žiada prepustenie poradkyne Bieleho domu: Aký má na to dôvod?

NETKY.SK • 14 November 2018, 08:33 • 2 min
Melania Trumpová žiada prepustenie poradkyne Bieleho domu: Aký má na to dôvod?

WASHINGTON - Americká prvá dáma Melania Trumpová urobila nezvyčajný krok, keď verejne vyzvala na prepustenie vysokopostavenej predstaviteľky Rady pre národnú bezpečnosť (NSC) v Bielom dome.

slovakia

left justify in out

Po správach šíriacich sa v utorok, že prezident Donald Trump sa rozhodol odvolať Miru Ricardelovú z NSC, vydala hovorkyňa prvej dámy vyhlásenie v znení: "Postoj úradu prvej dámy je, že (Ricardelová) si už nezaslúži česť slúžiť v tomto Bielom dome."

 

Ricardelová je zástupkyňou poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona.

 

img

Mira Ricardelová (vpravo)

Zdroj: SITA

 

Denník Wall Street Journal informoval, že personál prvej dámy a Ricardelová sa dostali do sporu počas októbrovej návštevy Trumpovej v Afrike pre také záležitosti ako miesta na sedenie v lietadle a požiadavky využívať prostriedky rady.

 

Ricardelová sa v utorok spolu s prezidentom Trumpom zúčastnila v Bielom dome na obrade pri príležitosti Díválí, päťdňového hinduistického sviatku svetiel. Neoddeliteľnou súčasťou slávností je zapaľovanie malých hlinených lampičiek (dijas) naplnených olejom, ktoré symbolizujú víťazstvo dobra nad zlom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona