Melania Trumpová si ponechá zeleninovú záhradu Michelle Obamovej

NETKY.SK • 15 Február 2017, 07:05 • 2 min
Melania Trumpová si ponechá zeleninovú záhradu Michelle Obamovej

WASHINGTON - Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová si v Bielom dome ponechá záhradu, v ktorej jej predchodkyňa Michelle Obamová pestovala ovocie a zeleninu.

slovakia

left justify in out

Trumpová dnes prostredníctvom svojej hovorkyne uviedla, že je odhodlaná zachovať v Bielom dome záhrady a starať sa o ne. Špeciálne sa pritom zmienila práve o "kuchynskej" záhrade pani Obamovej.

Michelle Obamová založila zeleninovú záhradu v roku 2009, krátko po tom, ako jej manžel nastúpil do úradu prezidenta USA.

 

Išlo pritom o jedno z prvých opatrení v súvislosti s jej iniciatívou "Hýbme sa" zameranou na boj proti detskej obezite prostredníctvom zdravého stravovania sa a fyzického cvičenia.

 

V záhrade odvtedy každoročne vypestovala desiatky kíl ovocia a zeleniny. Časť z tejto bohatej produkcie putovala priamo na stôl Obamovcov a ich hostí v Bielom dome. Samotná Obamová záhradu vlani nazvala svojim "dieťatkom" a vyslovila prianie, aby si ju v prevádzke ponechali aj ďalšie prezidentské rodiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies