Meky Žbirka si pred Vianocami užil koncert vo Vysokých Tatrách

NETKY.SK • 13 December 2015, 14:29 • 2 min
Meky Žbirka si pred Vianocami užil koncert vo Vysokých Tatrách

ŠTRBSKÉ PLESO - Spevák Miro "Meky" Žbirka sa už pomaly chystá na obdobie Vianoc, ešte predtým však v sobotu (12.12.) večer odohral ďalší koncert na Štrbskom Plese.

slovakia

left justify in out

"Mám už takú tradíciu s Tatrami, mne tu vlastne vyrastajú deti, keby sme sem nechodili tak často, tak by nevedeli lyžovať a ďalšie veci. Takže aj to vplýva na fakt, že keď tu prídeme, tak je to pre nás taký sviatok. Som rád, že sme si dnes dobre zahrali, nebolo to jednoduché, pretože najťažšie sa mi hrajú vianočné skladby. Tie sa nedajú nikdy zapamätať, lebo sa hrajú tak sedem dní v roku, potom to zmizne. Obával som sa, že nejaké slová tam vymením, ale nestalo sa, dopadlo to dobre," zhodnotil Žbirka.

 

Na tatranskom koncerte okrem tradičných skladieb ako Atlantída, 22 dní a Prvá láska odznel aj nový singel Love Shines, ktorý spevák nahral v štúdiu Abbey Roads v Londýne. "Podarilo sa nám tam nahrať aj ďalšie skladby a máme hotový dvojalbum, a to je niečo, s čím som v živote nerátal. To je niečo, čo nás posúva ďalej. Keď som zažil nahrávanie s hudobníkmi z Abbey Roads, tak ma to ešte viacej nakoplo," dodal Žbirka, ktorý si nahrávanie v tomto slávnom štúdiu veľmi užil, miestami sa tam cítil ako turista. Ak všetko dobre pôjde, tak na budúci rok by mal koncertovať na šnúre, ktorá bude niesť názov Road to Abbey Road a predstaviť by sa na nej mali aj hudobníci z Londýna.

 

"Darčeky mám už nakúpené, možno ešte nejaké drobnosti nájdem. Po minulé roky sa mi to moc nedarilo, väčšinou som ešte 23. decembra nervózne pobehoval po obchodoch, to sa mi už teraz nestane," priblížil prípravy na Vianoce Žbirka. Dodal, že vianočné sviatky i oslavy Nového roka chce stráviť s rodinou, predpokladá, že pracovať nebude. "Pevne verím, že to bude bez stresov z účinkovania. O tom je ten voľný čas, najmä, keď budeme celá rodina pokope, a to sa chystáme aj byť, pravdepodobne budeme doma a dáme tomu taký pokojnejší priebeh," dodal spevák, ktorý sa na Vianoce teší najmä na kapra, ktorý tradične pripravuje mama jeho manželky so zemiakovým šalátom.+

 

Vystúpenie Mekyho Žbirku bolo tento rok posledným v rámci koncertov v hoteli Kempinski na Štrbskom Plese. Na ďalšie sa môžu návštevníci tešiť od apríla budúceho roka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona