Mečíř po výhre v Bielorusku: "Som rád, že omladený tím splnil cieľ"

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:18 • 2 min
Mečíř po výhre v Bielorusku: "Som rád, že omladený tím splnil cieľ"

Mečíř po výhre v Bielorusku: "Som rád, že omladený tím splnil cieľ"

slovakia

left justify in out

img

Kapitán slovenského daviscupového tímu Miloš Mečíř si vydýchol. Jeho zverenci sa dokázali vyrovnať s extrémne náročnými podmienkami, chladným počasím i húževnatosťou bieloruských tenistov a po výhre 4:1 v Minsku budú aj v roku 2011 účinkovať v I. skupine euro-africkej zóny.
      Mečíř sa rozhodol v bieloruskej metropole vsadiť na rovnaké kvarteto, ako v marcovom dueli proti Rakúsku v Bad Gleichenbergu. Do dvojhier postavil Lukáša Lacka s Martinom Kližanom a do štvorhry osvedčený deblový pár Michal Mertiňák, Filip Polášek. Lacko potvrdil pozíciu lídra, keď vyhral obe dvojhry. V piatok si najlepší slovenský singlista poradil so Seŕgejom Betovom a v nedeľu po päsetovom boji aj s domácou jednotkou Vladimirom'Ignatikom.
      Mečíř vyslovil s výkonmi Lacka veľkú spokojnosť. "Som rád, že Lukáš zúročil skúsenosti z daviscupových zápasov. V priebehu posledného roka zaznamenal výkonnostný progres a je potešiteľné, že v Davis Cupe sa už dá o neho oprieť. Proti Ignatikovi to bol po fyzickej i psychickej stránke nesmierne náročný duel, Luki však zvládol ťažké momenty a v koncovke slávil úspech. Štvorhra i úvodná nedeľnajšia dvojhra priniesli tenis veľmi dobrej úrovne a rozhodnutie padlo až za stavu 5:4 v piatom sete. Vedel som, že Bielorusi budú hrýzť a bojovať až do poslednej loptičky, čo sa aj potvrdilo. Som rád, že náš omladený daviscupový tím v dôležitom zápase splnil cieľ a udržali sme sa v I. skupine euro-africkej zóny. Víťazstvo v Minsku sa nerodilo ľahko, o to viac si ho cením," povedal pre TASR Mečíř, ktorý pred stredajším bruselským žrebom nového ročníka prestížnej tímovej súťaže nemá špeciálne želanie. V uplynulých dvoch rokoch Slováci nemali šťastie na žreb, keď dostali najsilnejších možných súperov Talianov a Rakúšanov.  
      Pre Bielorusov je vypadnutie do 2. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára veľkým sklamaním, čo po prehre 1:4 so Slovenskom priznal aj kapitán tímu Alexander Švec. "Žiaľ, naplnil sa katastrofický scenár. Ak sme chceli pomýšľat na úspech v dueli so Slovenskom, museli sme vyhrať štvorhru a jednu z nedelňajších dvojhier. Nestalo sa tak, hoci oba zápasy boli veľmi tesné. Cesta späť do I. skupiny euro-africkej zóny nebude jednoduchá. Aj v II. skupine sú silné tímy, či už je to Litva, Veľká Británia alebo Cyprus vo svojom strede s výborným Marcosom Baghdatisom. Momentálne neviem povedať, či zostanem na lavičke daviscupového tímu, alebo Bielorusko povedie iný kapitán," povedal Švec pre bieloruské médiá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies