Mečíř po žrebe: "Prvá dvojhra môže byť kľúčová, obávam sa počasia"

NETKY.SK • 17 September 2010, 07:38 • 2 min
Mečíř po žrebe: "Prvá dvojhra môže byť kľúčová, obávam sa počasia"

Mečíř po žrebe: "Prvá dvojhra môže byť kľúčová, obávam sa počasia"

slovakia

left justify in out

img

Bieloruská jednotka Vladimir Ignatik a slovenská dvojka Martin Kližan nastúpia v piatok o 9.00 v Minsku proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára tenistov. V druhom singli si na tvrdom povrchu acrylic v Olympijskom tenisovom tréningovom centre zmerajú sily Sergej Betov a slovenská jednotka Lukáš Lacko. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v priestoroch mestskej radnice v bieloruskej metropole.
      Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 9.00 nominoval slovenský kapitán Miloš Mečíř osvedčený daviscupový pár Michal Mertiňák, Filip Polášek, v bieloruskom drese sa po boku Ignatika predstaví svetová deblová deviatka Max Mirnyj. Nedeľňajší program otvorí o 9.00 súboj tímových jednotiek Ignatika a Lacka, v záverečnom singli by si mali skríži rakety Betov s Kližanom.
      Bieloruský kapitán Alexander Švec urobil v porovnaní s pôvodnou nomináciou až dve zmeny. Do tímu zaradil Betova, ktorý je v rebríčku ATP momentálne druhým najlepším bieloruským singlistom (426) a Andreja Vasilevského. Z nominácie naopak vypadli Alexander Bury a Jegor Gerasimov. Úvodná dvojhra medzi Ignatikom a Kližanom bude mať zaujímavý náboj, obaja hráči totiž na challengeroch spolu často hrávajú štvorhru. Vo dvojhre sa zatiaľ stretli iba raz, v auguste na tvrdom povrchu na turnaji v brazílskom Salvadore bol v troch setoch úspešný Ignatik.
      Slovenský kapitán Miloš Mečíř tvrdí, že kľúčová môže byť prvá dvojhra. "Ak by sa Martinovi Kližanovi podarilo prekvapiť a zdolať Ignatika, dostali by sme sa do dobrej východiskovej pozície. Miernym favoritom je však aj vzhľadom na rebríčkové postavenie domáci hráč. Sledoval som Ignatika na tréningoch a ukazuje sa v dobrom svetle. Má úderovú istotu a dobré ťahy. Prekvapilo ma, že bieloruský kapitán urobil v nominácii až dve zmeny. Počítal som s tým, že Bury proti nám nastúpi. Pokiaľ ide o Betova Martin Kližan s ním pred rokom hral na jednom z challengerov a vyhral tesne dvakrát 7:6," povedal pre TASR Mečíř, ktorý sa v piatok trochu obáva nepriaznivého počasia. "V Minsku sa vo štvrtok pokazilo počasie, ochladilo sa a niekoľko krát spŕchlo, takže dve a pol hodiny sa nedalo vôbec trénovať. Meteorológovia predpovedajú dažďové prehánky aj na piatok, čo ma príliš neteší. Dúfam, že sa nebude často prerušovať. V Minsku sa hrá na tvrdom povrchu a tak to nejaký čas trvá, kým sa kurt úplne vysuší," dodal Mečíř. Vo štvrtok večer sa so slovenským tímom rozlúčil Andrej Martin, ktorý cestoval do Minska, ako piaty hráč. Martinovi sme umožnili, aby sa mohol pripravovať na turnaje na antuke, keďže vo dvojhre som dal príležitosť Martinovi Kližanovi.    
      V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas medzi Bieloruskom a Slovenskom. Hrá sa s loptičkami značky Slazenger Wimbledon Ultra Vis. Hlavným rozhodcom je Francúz Stephane Apostolos, v úlohe empajrových sa predstavia Španiel Felix Torralba a Rus Alexej Kozerskij. Slováci hrajú po druhý raz za sebou o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára, vlani v bratislavskom NTC deklasovali Macedónsko 5:0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies