Megavýmena medzi Bostonom a Brooklynom je už oficiálna

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 12:13 • 2 min
Megavýmena medzi Bostonom a Brooklynom je už oficiálna

NEW YORK - Megavýmena v basketbalovej NBA medzi Bostonom Celtics a Brooklynom Nets z konca júna sa v piatok stala už oficiálnou.

slovakia

left justify in out

Boston a Brooklyn dohodli na výmene Kevina Garnetta, Paula Piercea, Jasona Terryho a D. J. Whitea za Geralda Wallacea, Krisa Josepha, Krisa Humphriesa, MarShona Brooksa, Keitha Bogansa a tri výbery v prvom kole draftu (2014, 2016, 2018). Podľa pravidiel mohla NBA potvrdiť výmenu až po 10. júli. Hviezdni Garnett a Pierce budú hrať v Brooklyne pod vedením ďalšieho skvelého basketbalistu Jasona Kidda.

"Vítame nových hráčov v tíme. Garnett, Pierce i Terry majú skúsenosť z triumfu v lige a urobia náš tím ešte silnejším," povedal generálny manažér Nets Billy King. "Dnes sa basketbalový Boh usmial na Nets. Angažovaním Garnetta a Piercea sme dosiahli skvelý balans na našej súpiske medzi hviezdami a talentovanými hráčmi. Proti tomuto tímu bude veľmi ťažké hrať," povedal majiteľ Nets Michail Prochorov, ktorý v piatok angažoval aj Rusa Andreja Kirilenka.

V basketbalovom Bostone po poslednej výmene a po odchode uznávaného trénera Doca Riversa do klubu konkurenčných Los Angeles Clippers nezostal kameň na kameni. Z tímu hrdinov, ktorí v roku 2008 vybojovali titul v NBA, bude od novej sezóny v kádri iba rozohrávač Rajon Rondo. Už vlani opustil Celtics najlepší trojkár histórie Ray Allen, ktorý našiel lepšie uplatnenie v Miami. 

Tridsaťpäťročný krídelník Pierce (nar. 13. októbra 1977) bol celú svoju doterajšiu kariéru - od sezóny 1998/1999 - verný farbám Bostonu, za ktorý odohral 1102 stretnutí v základnej časti a 136 v play-off. Má priemer 21,8 bodu, 6 doskokov a 3,9 asistencie na zápas. O čosi starší Garnett (nar. 19. mája 1976) bol v rokoch 1995 - 2007 zárukou konkurencieschopnosti Minnesoty v NBA. Potom sa spojil s Pierceom a Allenom v Bostone a spoločnými silami získali v roku 2008 všetci svoj prvý titul. V lige si odkrútil 1323 stretnutí v základnej časti a 131 v play-off, má priemer 19,1 bodu a 10,5 doskoku na jeden duel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies