Megainvestícia na východe: V Košiciach by mohla investovať japonská spoločnosť Minebea

NETKY.SK • 24 November 2016, 09:09 • 2 min
Megainvestícia na východe: V Košiciach by mohla investovať japonská spoločnosť Minebea

BRATISLAVA - O príchode dôležitej investície do Košíc rokuje v týchto dňoch slovenská delegácia na čele s ministrom hospodárstva Petrom Žigom a primátorom Košíc Richardom Rašim (obaja Smer-SD) v Japonsku.

slovakia

left justify in out

"Ide o renomovaný nadnárodný koncern Minebea, ktorý podniká v oblasti elektrotechniky a prevádzkuje úspešne niekoľko desiatok závodov na celom svete," informovalo dnes Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Informáciu, že by malo ísť o spoločnosť Minebea, priniesli v dnešnom vydaní Hospodárske noviny (HN).

 

Rokovania o bližšie neurčenej japonskej investícii v Košiciach avizoval Raši už v pondelok (22.11.). Podľa HN by Minebea v Košiciach mohla preinvestovať okolo 100 miliónov eur a zamestnať približne tisíc ľudí. Na východe Slovenska by mohla vyrábať komponenty do chladiacich zariadení a rýchlomerov áut, priblížil denník.

 

Žiga, Raši a prezident spoločnosti Yoshihisa Kainuma už podľa rezortu hospodárstva v japonskej Kairuzawe podpísali spoločné memorandum o porozumení, ktoré je dôležitým krokom pre dokončenie investície. Následne si prezreli závod spoločnosti.

 

"Konečne máme výnimočnú šancu po dlhých rokoch dostať veľkého investora svetového mena priamo do Košíc. Ide o veľkú investíciu, rádovo ide o desiatky miliónov eur a stovky pracovných miest. Môžeme pomôcť východnému Slovensku a opäť ukázať, že sme atraktívny a dôveryhodný partner," priblížil Žiga.

 

"Ak sa podarí všetko úspešne dotiahnuť do konca, pôjde o významný impulz pre Košice a celý región. Mimoriadne dôležitý pre budúcnosť je plán investovať aj do výskumu a vývoja," doplnil Raši.

 

O podrobnostiach investície plánuje rezort hospodárstva a mesto Košice informovať pravdepodobne na budúci týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona