Meeke a Östberg v budúcej sezóne vo farbách Citroënu

NETKY.SK • 10 December 2013, 12:32 • 2 min
Meeke a Östberg v budúcej sezóne vo farbách Citroënu

PARÍŽ - Tím Citroën v motoristickom seriáli majstrovstiev sveta rely WRC potvrdil v pondelok zloženie jazdeckej dvojice pre sezónu 2014. Francúzske zoskupenie budú reprezentovať Brit Kris Meeke a Nór Mads Östberg.

slovakia

left justify in out

"Je to neuveriteľná príležitosť. Auto Citroën DS3 WRC je neskutočné a využijem poznatky tímu na to, aby som sa zlepšil. Viem, že budem musieť byť v prvej polovici sezóny trpezlivý a naučiť sa kopu vecí o rely," povedal 34-ročný Meeke, ktorý odjazdil v rely 10 podujatí, vrátane dvoch tohtoročných vo farbách Citroënu. Bude to vôbec prvá kompletná sezóna pre britského jazdca vo vozidle francúzskej stajne od čias Colina McRaea, ktorý súťažil v roku 2003 a zahynul o štyri roky neskôr pri havárii helikoptéry.

Dvadsaťšesťročný Östberg má podstatne viac skúseností, na svojom konte má 65 odjazdených rely a od roku 2006 stál sedemkrát na pódiu. Vlani v tíme Ford vyhral Rely Portugalska a celkovo v hodnotení jazdcov skončil na štvrtom mieste. "Tvrdo sme pracovali, aby sme získali toto miesto. Po toľkých rokoch pozerania sa na víťazstvá Citroënu je splneným snom byť jeho súčasťou," povedal nórsky jazdec. 

Za Citroën bude súťažiť aj pilot zo Spojených arabských emirátov Khalid Al Qassimi, ktorý sa predstaví na Rely Švédska, Portugalska, Talianska a Španielska. Osemnásobný konštruktérsky šampión (2003 - 2005 a 2008 - 2012) prišiel po skončení uplynulého ročníka o deväťnásobného majstra sveta Sébastiena Loeba, ktorý ukončil mimoriadne úspešnú kariéru. V minulom roku získal Citroën len tri víťazstvá - v Monte Carle, Argentíne a Nemecku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies