Medzipristátie ministra Kerryho vo Viedni vyvolalo špekulácie

NETKY.SK • 2 August 2013, 16:54 • 2 min
Medzipristátie ministra Kerryho vo Viedni vyvolalo špekulácie

VIEDEŇ - Minister zahraničných vecí Spojených štátov John Kerry v piatok nečakane priletel do Rakúska, kde sa nakrátko zastavil cestou z Pakistanu do Británie. Informuje o tom spravodajský portál krone.at, podľa ktorého špeciál "Air Force Two" predpoludním pristál na viedenskom letisku Schwechat.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanectvo USA v Rakúsku zastávku potvrdilo, uviedlo však, že účelom približne dvojhodinového medzipristátia bolo iba dočerpanie paliva. Podľa zdrojov krone.at sa Kerry celý čas nachádzal v uzavretom termináli pre významné osobnosti, kde si okrem iného zahral futbal s ochrankármi, čo dokumentuje aj priložená fotografia. Nemenovaní pozorovatelia sa domnievajú, že minister viedol na letisku tajné rokovania týkajúce sa bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena, ktorý vo štvrtok získal azyl v Rusku. Hovorca rakúskeho ministra zahraničných vecí Michaela Spindeleggera to však podľa verejnoprávneho portálu ORF poprel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies