Medzinárodný šampionát v tlaku na lavičke v znamení rekordov

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 18:15 • 2 min
Medzinárodný šampionát v tlaku na lavičke v znamení rekordov

SLÁDKOVIČOVO - Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke, ktoré organizovala Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC-Slovakia) priniesli záplavu národných rekordov.

slovakia

left justify in out

V sobotu, 7. mája 2016 sa v hlavnej sále kultúrno - spoločenského strediska INOVATECH zišlo bezmála 70 pretekárov zo Slovenska, Česka, Poľska a Rakúska. Na pravé poludnie otvoril šampionát spoločne s prezidentom svetovej federácie WUAP Rudolfom Siskom primátor mesta Sládkovičovo, Ing. Anton Szabó, ktorý prevzal nad týmto medzinárodným podujatím záštitu.

Pretekári sa predstavili v dvoch divíziách, v RAW (bez použitia superdresov) a v divízii EQ( v podporných dresoch). Práve divízia RAW je v posledných rokoch veľmi populárna a po jej oficiálnom uznaní federáciou WUAP je pre mnohých pretekárov veľmi atraktívna.


Zákonite, v športe ide nielen o dosiahnutie dobrých výsledkov a zisk medailý a trofejí, ale nemenej lákavým cieľom je prekonávanie rekordov. Práve v tomto ukazovateli bol šampionát v Sládkovičove špecifickým. Národné rekordy federácie AWPC- Slovakia boli v Sládkovičove prekonané spolu 53 krát.

Najhodnotnejšie výkony dosiahli na šampionáte v divízii RAW v jednotlivých kategóriách:
- kategória žien - Libuše Leiblová -(Česká republika) 120 kg (kategória M55-59 do 90 kg)
- kategória dorast + junior - Marek Brna - 197,5 kg (kategória junior do 110 kg)
- kategória masters - Imrich Činčura - 165 kg (kategória M55-59 do 100 kg)
- kategória Open - Marek Lipták - 220 kg (kategória do 125 kg)

 

Najhodnotnejšie výkony dosiahli na šampionáte v divízii EQ v jednotlivých kategóriách:
- kategória žien - Tereza Nižňanská - 95 kg (kategória Open do 60kg)
- kategória dorast + junior - Marek Brna - 230 kg (kategória junior do 110 kg)
- kategória masters - Boris Švirec 220 kg (kategória M55-59 do 140 kg)
- kategória Open - Andrej Smutný 287,5 kg (kategória do 110kg)

Najúspešnejším oddielom šampionátu sa stal Sport club Pohoda Trnava, ktorého pretekári získali 4 prvenstvá z celkového počtu 8 v absolútnom hodnotení.

Po ceremoniály dekorovania víťazov vo svojom záverečnom hodnotení mohol prezident AWPC-Slovakia Matúš Albert vysloviť nielen z priebehom a organizáciou, ale aj s výkonmi a športovou úrovňou absolútnu spokojnosť.

Poďakovanie na záver patrilo nielen organizačnému tímu ale aj mestu Sládkovičovo, reklamným a mediálnym partnerom, ktorí svojou mierou prispeli k úspešnosti tohto medzinárodného podujatia.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies