Medzinárodný paralympijský výbor nebude brániť Pistoriusovi v pokračovaní v kariére

NETKY.SK • 12 September 2014, 16:58 • 2 min
Medzinárodný paralympijský výbor nebude brániť Pistoriusovi v pokračovaní v kariére

PRETÓRIA - Medzinárodný paralympijský výbor (IPC) nebude Juhoafričanovi Oscarovi Pistoriusovi brániť v prípadnom pokračovaní v kariére.

slovakia

left justify in out

"IPC mu nebude stáť v ceste. Ale iba Oscar môže odpovedať na otázku, či sa ešte chce vrátiť," cituje agentúra dpa slová hovorcu výboru Craiga Spencea.
     

Pistoriusa uznal súd vinným z usmrtenia z nedbanlivosti jeho priateľky Reevy Steenkampovej. Verdikt v piatok vyniesla v Pretórii sudkyňa Thokozile Masipová s tým, že výšku trestu oznámi 13. októbra. Horná sadzba za usmrtenie z nedbanlivosti je v JAR trest odňatia slobody na 15 rokov.
     

Zdravotne postihnutý atlét sa bude zodpovedať aj za streľbu v preplnenej reštaurácii v centre Johannesburgu. Tej sa dopustil v januári 2013.
     

Dvadsaťsedemročný športovec s amputovanými dolnými končatinami zabil Steenkampovú vlani vo februári na deň svätého Valentína štyrmi strelnými ranami v čase, keď bola zamknutá na toalete ich domu. Prokuratúra tvrdila, že sa tam zavrela po hádke s Pistoriusom a že ten následne strieľal s úmyslom vraždiť. Šesťnásobný paralympijský víťaz trval na tom, že si svoju priateľku pomýlil so zlodejom a zastrelil ju omylom. Masipová vyniesla verdikt aj v kauze, v ktorej Pistoriusa oslobodila z obvinenia z ilegálneho držania zbrane a ohrozovania verejnosti.
     

Pistorius sa zapísal do histórie športu, keď ako prvý športovec s oboma amputovanými končatinami súťažil na klasickej olympiáde. Na OH 2012 v Londýne štartoval v pretekoch na 400 m a v štafete na 4x400 m.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies