Medzinárodný olympijský výbor schválil viaceré nové disciplíny pre OH 2020

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 19:52 • 2 min
Medzinárodný olympijský výbor schválil viaceré nové disciplíny pre OH 2020

LAUSANNE - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) schválil na piatkovom zasadnutí rozšírenie programu letných olympijských hier 2020 v Tokiu o viaceré disciplíny.

slovakia

left justify in out

Do programu pribudol 3x3 basketbal, BMX freestyle, miešané štafety v atletike (4x400 m), plávaní (4x100 m) a miešané tímové súťaže v džude, lukostreľbe, triatlone a stolnom tenise. Zároveň v boxe prichádza k presunu dvoch mužských kategórií medzi ženské, v kanoistike (vrátane vodného slalomu) troch mužských disciplín na tri ženské, vo veslovaní sa takého presunu dočkala jedna disciplína. Slováci prišiel o medailové želiezko v podobe C2 vodného slalomu, po novom sa už táto súťaž neobjaví v Tokiu.

 

Cieľom týchto krokov MOV je dosiahnutie čo najväčšej rovnosti pohlaví v jednotlivých športoch a zatraktívnenie olympijského programu. Nové kroky zdvihli podiel ženských športovkýň na 49 percent. "Máme veľmi silný program - viac zameraný na mládež a s väčším počtom žien," uviedol športový riaditeľ MOV Kit McConell.

 

Podľa neho je tiež výhodou, že aj napriek zaradeniu 15 nových disciplín, nie je potrebné vybudovať nové areály pre OH 2020. "Našim cieľom je pokračovať v úspešnom olympijskom programe," dodal McConell.

 

V Tokiu sa predstaví premiérovo päť nových športov - športové lezectvo, skatebording, karate, surfovanie a bejzbal/softbal. Medailová zbierka sa rozšíri celkovo o 18 nových disciplín. Informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies