Medzinárodný olympijský výbor prestal podporovať MS 2018 vo futbale v Rusku

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 10:36 • 2 min
Medzinárodný olympijský výbor prestal podporovať MS 2018 vo futbale v Rusku

LONDÝN - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) po zverejnenej správe Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) o štátom riadenom dopingu ruských športovcov prestal podporovať športové udalosti v tejto krajine vrátane blížiacich sa majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Minister športu Vitalij Mutko, ktorého rezort je obvinený zo zosnovania celého podvodu, stojí tiež na čele národnej futbalovej únie a je tiež členom riadiaceho výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). FIFA naďalej stojí za hostiteľom najbližšieho svetového šampionátu. "Prípravy na majstrovstvá sveta sú v plnom prúde. FIFA v stredu vyhlásila, že sa chystá na šampionát, ktorý bude v Rusku," povedal Dmitrij Peskov, hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

MS nie sú jediným veľkým futbalovým podujatím, ktoré sa v najbližších rokoch uskutoční na ruskom území. V roku 2017 je tam na programe Pohár konfederácií. Podľa bývalého šéfa WADA Dicka Pounda, ktorý bol autorom prvej správy o krytí dopingu ruských atlétov, čelí FIFA ďalšej otázke dôveryhodnosti. "Za posledných 18 mesiacov z FIFA uniklo veľa oleja a bola vystavená veľkým nátlakom na reputáciu. Rusko je jedným z etických aspektov, s ktorými musí zápasiť," uviedol Pound.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies