Medzinárodný festival duchov a strašidiel v Bojniciach ponúkne príbeh o rode Pálffy

NETKY.SK • 24 Február 2016, 12:50 • 2 min
Medzinárodný festival duchov a strašidiel v Bojniciach ponúkne príbeh o rode Pálffy

BOJNICE - Už 23. ročník Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel pripravuje v tomto období Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice.

slovakia

left justify in out

Tento rok ponesie názov Prízrak, pod ktorým sa ukrývajú slávne aj neslávne osudy jednotlivých členov rodu Pálffy, známe aj menej známe súvislosti tiahnuce sa naprieč storočiami. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

 

Príbeh, ktorý tvorcov festivalu inšpiroval, sa začal písať v roku 1646, keď umieračik v jeden deň zazvonil dvom synom šľachtického rodu Pálffy. "V tom roku, 30. mája svet navždy opustili synovia Mikuláša II. Pálffyho, bratia Štefan a Ján. O pár rokov neskôr umreli v priebehu jedného roka obaja synovia Pavla IV. Pálffyho, Ján Karol a Ján Anton naposledy vydýchli v roku 1694. A neboli to posledné záhadné úmrtia. Akoby nad týmto rodom visel tajomný prízrak, neustále sa vracajúci z minulosti, snažiaci sa o vyhubenie rodu," priblížila Gordíková.

 

Aktuálny ročník festivalu duchov a strašidiel tak podľa Gordíkovej návštevníkom možno odpovie na otázky, kto stojí za týmito záhadnými úmrtiami, čo tají posledný šľachtický majiteľ Bojnického zámku, prečo sa Ján František Pálffy tak obáva tajomného prízraku, prípadne či nebodaj pred svetom ukrýva utajovaného syna.

 

Medzinárodný festival duchov a strašidiel pod názvom Prízrak bude môcť verejnosť navštíviť na Bojnickom zámku v termínoch od 27. do 30. apríla a od 4. do 8. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona