Medzinárodný deň nevinných detských obetí agresie

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 09:06 • 2 min
Medzinárodný deň nevinných detských obetí agresie

NEW YORK - Medzinárodný deň nevinných detských obetí agresie, pripadajúci na 4. júna, vyhlásilo na mimoriadnom zasadnutí o palestínskej otázke Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (VZ OSN) 19. augusta 1982.

slovakia

left justify in out

VZ OSN "súc otrasené vysokým počtom nevinných palestínskych a libanonských detí, ktoré sa stali obeťami agresívnych izraelských akcií" rozhodlo v rezolúcii ES-7/8, že 4. jún sa bude každý rok pripomínať ako Medzinárodný deň nevinných detských obetí agresie. Tento dátum sa stal spomienkou na bombardovanie obytných štvrtí v Bejrúte zo 4. júna 1982 izraelskými ozbrojenými silami.

 

Nemožno zabúdať na skutočnosť, že existujú deti, pre ktoré budúcnosť neexistuje. Ide o deti žijúce v oblastiach ozbrojených konfliktov. Cieľom Medzinárodného dňa nevinných detských obetí agresie je priznať utrpenie detí, ktorému sú vystavené všade na svete. Deň 4. júna zdôrazňuje záväzok OSN vo veci ochrany práv detí.

 

Tie nezomierajú len vo vojnových konfliktoch. Aj teroristické činy na lokálnej či medzinárodnej úrovni si vyžiadali množstvo obetí spomedzi detí. Verejnosť na celom svete si preto má pripomínať, že na mnohých miestach sveta v každú chvíľu neprirodzenou smrťou odchádzajú zo života deti, prípadne sa stávajú obeťami fyzického, psychického či emocionálneho násilia, ktoré na nich zanecháva rany na celý život.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies