Medzinárodnou policajnou operáciou sa podarilo rozbiť ďalšiu bunku Islamského štátu

NETKY.SK • 28 September 2016, 11:14 • 2 min
Medzinárodnou policajnou operáciou sa podarilo rozbiť ďalšiu bunku Islamského štátu

MADRID - Španielske úrady dnes oznámili zadržanie piatich predpokladaných členov bunky extrémistickej organizácie Islamský štát (IS/Dáiš), ktorí na internete šírili islamistickú propagandu. Podozrivé osoby zadržali v Španielsku, Nemecku a Belgicku v rámci medzinárodnej policajnej operácie.

slovakia

left justify in out

K dvom zatknutiam došlo v Barcelone v Španielsku. Ďalšiu osobu zadržali v španielskej enkláve Melilla na severe Afriky. Jedného podozrivého zatkli v nemeckom Wuppertale a ďalšieho v Bruseli, informoval denník Le Figaro.

 

Španielske ministerstvo vnútra vo svojom vyhlásení spresnilo, že piati zadržaní tvorili bunku s dokonale organizovanou štruktúrou podriadenou Dáišu, ktorá pôsobila prostredníctvom rozličných internetových kanálov napojených na facebookovú stránku Islam en espaňol (Islam po španielsky). Jej administrátormi boli osoby zadržané v Nemecku a Belgicku.

 

Spomínanú facebookovú stránku sleduje približne 32.5000 osôb. Pod zámienkou šírenia náboženského posolstva sa na nej objavujú aj články a komentáre radikálov oslavujúce bojovníkov za džihád a činy spáchané Dáišom.

Podľa španielskeho rezortu vnútra sú zadržané osoby podozrivé z podnecovania k spáchaniu atentátov a z náboru kandidátov pre džihád.

 

Na rozdiel od Francúzska a Belgicka bolo Španielsko doteraz ušetrené atentátov spáchaných komandami IS. Len vo Francúzsku si séria teroristických útokov od začiatku roku 2015 vyžiadala najmenej 238 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies