Medzinárodní veritelia Grécka sa vrátia do Atén, aby zistili aký je pokrok

NETKY.SK • 18 Február 2014, 08:58 • 2 min
Medzinárodní veritelia Grécka sa vrátia do Atén, aby zistili aký je pokrok

BRUSEL - Predstavitelia medzinárodných veriteľov sa tento týždeň vrátia do Atén, aby zistili, aký pokrok urobilo Grécko pri napĺňaní reforiem, ktoré sú potrebné pre uvoľnenie ďalších úverov. V pondelok to vyhlásil Jeroen Dijsselbloem, šéf skupiny ministrov financií eurozóny (Eurogroup).

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Medzinárodného menového fondu (MMF), Európskej centrálnej banky a Európskej komisie, takzvaná trojka, minulý rok prerušili návštevu Grécka, pretože v rozhovoroch s gréckymi lídrami nenastal žiadny pokrok. Rozpory nastali pri riešení problému, ako zaplátať tohtoročný rozpočtový schodok. Ten by mal byť podľa odhadov vo výške jednej miliardy eur. Zdroje agentúry Reuters oboznámené so situáciou tvrdia, že Grécko do veľkej miery našlo s veriteľmi v sporných otázkach spoločnú reč. V samostatnom pondelkovom vyhlásení MMF informoval, že rozhovory s Gréckom budú pokračovať 24. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies