Medzinárodní experti zatiaľ na miesto havárie boeingu kvôli bojom neodídu

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 13:48 • 2 min
Medzinárodní experti zatiaľ na miesto havárie boeingu kvôli bojom neodídu

DONECK - Tím medzinárodných vyšetrovateľov, ktorý má navštíviť miesto nehody malajzijského lietadla na východnej Ukrajine, dnes svoju cestu zatiaľ zrušil, keď dostal informácie o bojoch v danej oblasti. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Alexander Hug, zástupca šéfa monitorovacieho tímu Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) na Ukrajine, uviedol, že pre neozbrojenú misiu by bolo z jej súčasného stanovišťa v povstalcami ovládanom meste Doneck príliš nebezpečné odcestovať do tejto oblasti.
      

Bezprostredne nebolo známe, kedy presne zmienené boje vypukli. Hug, obklopený holandskými a austrálskymi odborníkmi, však podľa agentúry Reuters dodal, že na mieste svojho budúceho pôsobiska sa pravdepodobne rozmiestnia v pondelok ráno.
      

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines, let MH17, bolo zostrelené raketou typu zem-vzduch nad časťou východnej Ukrajiny ovládanou proruskými separatistami minulý týždeň. Zahynulo všetkých 289 osôb na palube. 
      

Oficiálni predstavitelia USA a Ukrajiny tvrdia, že stroj bol zostrelený z povstaleckého územia raketou - s najväčšou pravdepodobnosťou však omylom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies