Medzinárodné majstrovstvá SR v motokrose

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 09:30 • 2 min
Medzinárodné majstrovstvá SR v motokrose

SVEREPEC - V nedeľu sa na výborne pripravenej trati NKC vo Sverepci konalo už tretie podujatie seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov. V triedach MX85 a MX Junior dominovali slovenskí jazdci Tomáš Kohút z tímu MX Slovakia a Denis Poláš z tímu Racing 99.

slovakia

left justify in out

V treťom podujatí seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov zaznamenal výborné výsledky slovenský tím MX Slovakia. Zo 4 jazdcov v zložení Michal Novocký, Richard Šikyňa, Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút získal prvé miesto práve posledný menovaný Tomáš Kohút v triede MX85. V triede MX Junior mal na dosah víťazstvo aj Richard Šikyňa, ale nestačil na výborne jazdiaceho Denisa Poláša z tímu Racing 99.

Najmä závody juniorov priniesli mnoho zaujímavých súbojov a neustálych zmien v poradí. Súboje tímových kolegov Richarda Šikyňu a Michala Novockého, ktorý skončil po viacerých pádoch až na konečnom 4. mieste, patrili k ozdobám pretekov rovnako ako napínavá bitka o prvé miesto.

Manažér tímu Peter Kolek neskrýval po závodoch spokojnosť: "Rišovi Šikyňovi sa konečne začali dariť štarty a dostáva sa do celkovej pohody. Jeho druhé miesto na bedni ma naozaj potešilo. Obrovskú radosť mi pripravil hlavne Tomáš Kohút, ktorý získal svoju prvú zlatú medailu na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska. Sklamaní odchádzali domov Michal a Jaro, nevyšli im preteky tak, ako by si predstavovali a zaslúžili. Nevyhli sa pádom, ale taký je motokros."

V ostatných triedach dominovali českí jazdci. V triede MX2 si prvenstvo vybojoval Milan Špičák pred krajanom Václavom Kovářom, v MX4 zvíťazil Dušan Kotrla pred Slovákom Petrom Pipichom a MX3 Open vyhral Martin Žerava pred Martinom Michekom.

Aktuálne priebežné poradie MMSR v motokrose podľa jednotlivých tried:

MX2
1. Šimko Tomáš SVK
2. Hruška Jakub SVK
3. Szolga Richard SVK

MX3 Open
1. Cepelák Jiří CZE
2. Žerava Martin CZE
3. Marek Sukup CZE

MX4
1. Pipich Peter SVK
2. Marenčák Jozef SVK
3. Drozda Jozef SVK

MX85
1. Repčák Pavol SVK
2. Kohút Tomáš SVK
3. Antalič Jaroslav SVK

MX Junior
1. Poláš Denis SVK
2. Šikyňa Richard SVK
3. Novocký Michal SVK



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies