Medzinárodné deaflympijské hnutie čelí ďalšiemu škandálu

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 12:14 • 2 min
Medzinárodné deaflympijské hnutie čelí ďalšiemu škandálu

MOSKVA - Medzinárodné deaflympijské hnutie čelí ďalšiemu škandálu spojeného so spreneverou finančných prostriedkov.

slovakia

left justify in out

Na prezidenta výboru (ICSD) Valerija Ruchledeva uvalil moskovský súd domáce väzenie po tom, ako ho obvinili z defraudácie 50 miliónov rubľov (690-tisíc eur) z kasy Ruskej spoločnosti hluchonemých. Sedemdesiatročný bývalý zápasník a víťaz z deaflympiád 1969 a 1977 zatiaľ pobudne v domácom väzení do 23. júla.

Rovnaké opatrenie uložil súd aj pre finančnú riaditeľku združenia Tatianu Zembatovovú. "Žiaľ tieto informácie ma neprekvapili. Nie je to prvýkrát, čo je Ruchledev spojený s korupciou," povedal pre portál insidethegames.biz predchádzajúci šéf ICSD Craig Crowley a dodal: "Je smutné, že sa opäť dostávame do problémov pri hľadaní dejiska deaflympiády. V roku 2011 sme prišli o dôveru partnerov, keď sa podujatie stalo ´obeťou´ podvodu."

Narážal na neslávne zrušenie deaflympiády, ktorá sa mala v roku 2011 konať na Slovensku. Vtedajšia hlava národného výboru Jaromír Ruda však podviedol sponzorov a spreneveril peniaze. Vrcholné podujatie hluchonemých športovcov napokon museli zrušiť, Rudu chytili na hraniciach pri pokuse opustiť republiku a o tri roky neskôr ho odsúdili na 14,5 roka odňatia slobody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies